Жінки проводять демонстрації проти заборони навчання в університетах

20

У західному афганському місті Герат десятки жінок провели в суботу акцію протесту проти вигнання їх із університетів країни. Вони вийшли на вулиці невеликими групами, скандуючи такі гасла, як «Освіта – наше право», – сказав один із демонстрантів газеті Deutsche Presse-Agentur.

Жінки зібралися перед офісом губернатора провінції. Потім таліби розігнали протести за допомогою водометів та палиць, додала вона. На відеозаписах у соціальних мережах видно, як пожежна машина обливає рідин, що протестують.

У столиці Кабулі таліби у суботу продемонстрували посилену військову присутність. Там також десятки жінок провели у четвер демонстрацію проти нещодавно введеної університетської заборони. Згідно з повідомленнями, принаймні одна з жінок з тих пір вважається зниклою безвісти.

Таліби тижнями затримують жінок-демонстрантів

У вівторок таліби в Афганістані заборонили жінкам відвідувати всі університети з негайним набуттям чинності. З моменту приходу до влади у серпні 2021 року ісламісти значно обмежили права жінок. Дівчата та жінки значною мірою виключені із суспільного життя.

Жінки, які протестували на захист своїх прав, у минулому неодноразово затримувалися, іноді на кілька тижнів.

Читайте також:  Бербок обговорить у Фінляндії та Швеції їх вступ до НАТО

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я