Згадаймо 90-ті: три класичні страви з рибними консервами

15

Вміння економити сімейний бюджет і при цьому смачно годувати всю сім’ю варто повчитися у жінок, які в 90-х роках зіткнулися з продовольчим дефіцитом. Господині могли приготувати зі скудного набору продуктів навіть святкову вечерю. Багато рецептів через непотрібність забулися. Пропонуємо згадати страви, які можна приготувати й сьогодні.

Салат з печінкою тріски

Інгредієнти (на 1 порцію)

  • Картопля міні – 70 г.
  • Мікс салатного листя – 30 г.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Помідори чері – 40 г.
  • Печінка тріски – 50 г.
  • Цибуля червона ріпчаста – 10 г.
  • Соус гірчичний – 30 г.

Інгредієнти для гірчичного соусу

  • Оливкова олія – ​​100 мл.
  • Гірчиця зерниста – 25 г.
  • Соєвий соус – 10 мл.
  • Лимонний сік – 10 мл.
  • Мед – 10 г.

Спосіб приготування

Відварити картоплю. Остудити. Відварити яйце. Приготувати соус – змішати усі інгредієнти. У глибоку миску викласти зелень. Зверху покласти картоплю та томати, розрізані навпіл. Викласти печінку тріски та половинки яєць. Заправити все соусом. Посолити за смаком.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від ПП салати та закуски (@pp.salads)

Олів’є з раковими шийками

Інгредієнти (на 1 порцію)

  • Куряче філе – 70 г.
  • Рослинна олія – ​​10 мл.
  • Ракові шийки консервовані – 20 г.
  • Майонез – 50 мл.
  • Огірки свіжі – 25 г.
  • Огірки мариновані – 25 г.
  • Картопля відварна очищена – 70 г.
  • Креветки 16/20 очищені – 20 г.
  • Мікс салатного листя – 15 г.

Спосіб приготування

Куряче філе обсмажити на олії. Остудити. Ракові шийки заправити майонезом. Овочі нарізати та змішати, додати креветки. Викласти на тарілку через кулінарне кільце. Зверху укласти заправлені ракові шийки, потім куряче філе. Прикрасити міксом салатного листя.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від ЖИВІ РАКИ! Москва та МО! (@raki_simferopolka)

“Мімоза” з консервованим лососем

Інгредієнти (на 4 порції)

  • Лосось консервований – 300 г.
  • Картопля-4 шт.
  • Куряче яйце – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 100 г.
  • Кріп – 20 г.
  • Сіль, перець – на смак.
Читайте також:  Почали зростати рахунки за електроенергію? Час перевірити холодильник

Спосіб приготування

Яйця та овочі, крім цибулі, відварити, остудити, почистити. Картопля, морква, жовтки та білки (окремо) натерти на дрібній тертці. Цибулю дрібно нарубати, ошпарити окропом; воду злити. Лосось викласти в салатницю, розім’яти вилкою. Зверху – терті білки. Поверхню змастити майонезом. Далі викласти шар картоплі, посолити, змастити майонезом. Наступний шар – цибуля, знову змастити майонезом. Далі морква, знову майонез. У фіналі салат посипати тертими жовтками та прикрасити кропом. Дати настоятися у холодильнику 3–4 години.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Кудінова Світлана (@s.kudinova71)

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я