«Зелені» чинять тиск на легалізацію каннабісу

13

«Зелені» у «світлофорній коаліції» форсують темпи запланованої видачі каннабісу у Німеччині. «Контрольований випуск канабісу узгоджений у коаліційній угоді. Тепер міністр охорони здоров’я має своєчасно подати законопроект», – заявила експерт із охорони здоров’я «Зелених» Кірстен Капперт-Гонтер, яка відповідає за тему каннабісу у своїй парламентській групі, берлінському агентству Deutsche Presse-Agentur.

Вона не захотіла робити прогнозів щодо того, коли в Німеччині можна буде легально купити канабіс. Поки міністр охорони здоров’я не представить проект закону, заява про це чиста спекуляція, сказала вона. «Я твердо маю намір зробити це якнайшвидше».

Брюссель може накласти вето

СДПН, «Зелені» та ВДП у своїй коаліційній угоді домовилися запровадити «контрольоване поширення наркотику серед дорослих для споживання в ліцензованих магазинах». Федеральний міністр охорони здоров’я Карл Лаутербах (СДПН) представив перші конкретні ідеї для реалізації восени (ключові моменти). Наступним кроком буде готовий законопроект.

Проте не можна виключати, що Брюссель накладе вето на німецькі плани в рамках так званої процедури сповіщення (експертизи), якщо Комісія визнає, що вони суперечать законодавству ЄС та міжнародному праву. Спілка, яка виступає проти легалізації, розраховує на це.

“Можлива процедура повідомлення не повинна ще більше затягувати процес”, – сказав Капперт-Гонтер. Законодавство ЄС не може бути використане як убивчий аргумент. Противники проекту «вічне вчора» використали це як привід. “Чорний ринок посилює ризики для здоров’я, пов’язані зі споживанням”. Легалізація дозволить покращити здоров’я та захистити молодь. З метою немає розбіжностей із міжнародними договорами.

Читайте також:  Прорив у галузі електронних рецептів для всіх уже настав?

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я