Як зберігати банани, щоб вони не почорніли: 7 способів продовжити життя

33

Багатьом знайома проблема бананів, що швидко чорніють і розм’якшуються. Щоб улюблений фрукт був придатний для вживання якомога довше, є кілька дієвих і простих лайфхаків.

Зберігайте банани окремо від інших фруктів

Багато фруктів та овочів виділяють етилен – шкідливий газ, який сприяє швидкому розкладанню сусідніх продуктів. А банани – особливо чутливі до етилену. Отже, краще тримати їх подалі від інших рослинних продуктів, пише Marie Claire.

Підвісьте їх

Сьогодні на просторах онлайн магазинів можна знайти спеціальну вішалку для бананів. Краще придбати таку та зберігати банани на ній, то вони залишаться жовтими довше.

Покладіть банани у холодильник

Низька температура уповільнює процес хімічного дозрівання. Тому стиглі банани краще тримати у холодильнику. Правда, там їхня шкірка теж досить швидко стане коричневою, проте всередині вони збережуть приємний смак і пружну текстуру.

Оберніть верхівки поліетиленовою плівкою

Банани і самі виділяють етилен, який шкодить їм самим, прискорюючи дозрівання. Щоб уповільнити газоутворення, фахівці з харчування рекомендують обернути верхівки бананів харчовою плівкою.

Збризкайте банани соком лимона

Якщо вам потрібно зберегти свіжість вже очищених бананів – збризкайте їх соком лимона або лайма. Відомо, що цитрусові уповільнюють процеси окислення, саме тому банани збережуть свій смак та текстуру довше.

…або зануріть їх в оцет

Оцет – альтернатива соку цитрусових. Перш ніж занурити в нього очищені банани, можна розбавити водою. А перед вживанням фрукти потрібно буде ретельно промити.

Заморозьте банани

Навіть якщо застосувати всі перелічені вище лайфхаки, свіжі банани все одно не зможуть зберегти первозданний вигляд довше тижня. Якщо цього вам мало – краще їх заморозити. У морозильнику термін придатності бананів збільшиться до місяця. Це особливо актуально, якщо фрукт потрібен вам для випікання та десертів.

Читайте також:  Правильне харчування при діабеті - 10 найкорисніших продуктів

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я