Як чоловікові схуднути в ногах – і як можна прибрати зайвий жир із ляшок?

413

На накопичення підшкірної жирової клітковини (серед інших факторів) впливають статеві гормони – тестостерон у чоловіків та естроген у жінок. При цьому високий рівень естрогенів найчастіше пов’язаний із запасанням жиру на сідницях і на стегнах, тоді як брак тестостерону у чоловіків зі зростанням живота.

Хоча схуднути в строго певній зоні (наприклад, у ногах або на ляшках) неможливо, а зайва вага має тенденцію згоряти рівномірно з усього тіла – можна спробувати зрозуміти, які фактори провокували відкладення жиру саме на ногах. На що, зокрема, впливає і вік людини.

Як прибрати зайвий жир із ніг?

Великі ноги у чоловіків

Масивна кісткова структура та великі ноги – характеристика ендоморфного типу статури. Незважаючи на те, що ендоморфи відрізняються високими силовими показниками та домінують у таких видах спорту, як бокс та боротьба, до мінусів можна віднести легкість набору жиру.

Фактичні великі ноги у підлітка можуть бути пов’язані з проявом ендоморфної складової. Залежно від рівня фізичних навантажень, вони можуть допомогти набору м’язової маси (присідання — головна вправи для підвищення тестостерону), так і провокувати розвиток ожиріння.

Оскільки ендоморфам зазвичай важко даються активні види спорту, багато хто з них веде малорухливий спосіб життя – а також любить добре поїсти. У результаті надмірне споживання калорій провокує набір жиру, який, у свою чергу, починає впливати на гормональну систему чоловіків.

Небезпека вісцерального жиру

Жив, що накопичується в області живота, з’являється не тільки під шкірою, але і всередині черевної клітини. Подібний вісцеральний жир здатний впливати на рівень гормону лептину, що регулює відчуття насичення. Результат – порушення здатності тіла правильно регулювати апетит і пов’язане з цим переїдання.

Набір великої кількості вісцерального жиру (і пов’язаний з цим метаболічний синдром) досить часто призводить до зниження тестостерону — що вдвічі небезпечно при низькому рівні фізичної активності та м’язової масою, що зменшується з віком.

Читайте також:  Терміново до ветеринару: найпоширеніші симптоми хвороб у кішок

гормон лептин – як працює? метаболічний синдром – що це? вісцеральний жир – небезпеки

Як схуднути в ногах?

Як схуднути у ногах чоловікові?

Залежно від розподілу жирових запасів на тілі, вчені виділяють абдомінальний жир (накопичується в центральній області) та периферичний жир (накопичується на руках та на ногах). У середньому, жінки схильні накопичувати периферичний жир – а чоловіки абдомінальний.

Чоловічий набір жиру на ногах (при відносно невеликій талії) з великою ймовірністю вказує на порушення обміну речовин. Наприклад, може йтися про зміну чутливості тканин до інсуліну, викликану надлишком у раціоні ультра-оброблених продуктів — і нестачею фізичних навантажень.

Чи допоможуть вправи?

Перш ніж шукати вправи для позбавлення жиру на ногах, необхідно розібратися в причинах його появи. Найчастіше ефективним методом схуднення є нормалізація раціону та відмова від шкідливих звичок, а не просто розвиток певних м’язових груп.

Тобто регулярна ходьба та велосипед мають виступати доповненням до нового способу життя — а не основним засобом спалювання жиру. Найчастіше люди переоцінюють кількість калорій, що спалюються під час занять спорту — применшує кількість енергії, що споживається з їжею.

Стратегія в залежності від віку

Як худнути в ногах?

Якщо ви підліток, який вважає, що у вас занадто великі ноги, не поспішайте шукати способи схуднення. Цілком можливо, таким чином проявляється ендоморфна складова вашої статури. У цьому випадку зверніть увагу на силові види спорту і на футбол.

Якщо вам від 20 до 45 років, зверніть увагу на те, чи ви достатньо рухаєтеся. Всесвітня Організація Охорони Здоров’я нагадує, що для підтримки здоров’я необхідно 2-4 рази на тиждень займатися спортом щонайменше 30 хвилин за одне тренування.

Якщо ваш вік наближається до 50, то збільшення обхвату стегон (на тлі вузької талії) може бути пов’язане з падінням рівня тестостерону і підвищенням рівня естрогенів — наприклад, через неправильне харчування, прийом певних ліків або вживання алкоголю.

Читайте також:  Нове дослідження - КБЖУ менш важливі при схудненні, ніж тип їжі

Висновок

Набір зайвої ваги в ділянці ніг у чоловіків може бути симптомом порушення обміну речовин, спричиненого неправильним харчуванням на тлі малорухливого способу життя. При цьому одного виконання вправи для спалювання жиру недостатньо і потрібна зміна повсякденних звичок.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я