Війна проти України: така ситуація

24

Поки глава української держави попереджає про нові російські атаки, глава Кремля знову пропонує переговори – на своїх умовах. Новини з першого погляду.

Війна проти України: такою є ситуація. Останні дні цього року можуть принести нові російські атаки ракетами та безпілотниками, згідно з побоюваннями президента України Володимира Зеленського. На Зелені має бути готове до всіх сценаріїв, сказав він. Тим часом глава Кремля Володимир Путін вважає, що Росія знаходиться на правильному шляху.

Зеленський: Готуватися до всіх сценаріїв

Оскільки до кінця року залишилося лише кілька днів, «ми маємо знати, що наш ворог спробує зробити цей час темним та важким для нас», – сказав Зеленський у своєму щоденному відеозверненні вчора увечері. Росія втратила все, що могла втратити цього року, сказав він. «Але вона намагається компенсувати свої втрати хитрістю своїх пропагандистів, після ракетних ударів по нашій країні, по нашому енергетичному секторі».

“Я знаю, що темрява не завадить нам вести окупантів до нових поразок”, – продовжив Зеленський. «Але ми маємо бути готовими до будь-якого сценарію».

Зеленський різко висловився на адресу російських військових, які в суботу внаслідок артилерійського обстрілу Херсона на півдні країни вбили щонайменше 16 людей і поранили ще 64. «Нелюдини», – сказав він. “Ми знайдемо кожного вбивцю”.

Путін вважає, що Росія перебуває на правильному шляху

Через десять місяців після початку війни в Україні глава Кремля Путін вважає, що Росія перебуває на правильному шляху, незважаючи на напруженість у відносинах із Заходом, що зростає. «Я думаю, що ми рухаємось у правильному напрямку, ми захищаємо наші національні інтереси, інтереси наших громадян, нашого народу», – сказав 70-річний президент у короткому інтерв’ю, опублікованому вчора російським державним телебаченням.

Читайте також:  Жінки-журналістки як вороги держави: Судові органи Ірану звинувачують

У ньому президент підтвердив, що Росія готова до переговорів щодо врегулювання конфлікту довкола України. «Ми готові узгодити будь-які прийнятні рішення з усіма сторонами процесу. Але це їхній бізнес. Ми не відмовляємось від переговорів, вони відмовляються», – сказав Путін. Він розпочав війну десять місяців тому, 24 лютого.

Радник Зеленського: Путін точно не хоче вести переговори

Київ нічого не думає про слова кремлівського лідера. «Росія не хоче переговорів і намагається уникнути відповідальності (за війну)», – написав у Твіттері радник Зеленського Михайло Подоляк. Тому очевидно, що ми рухаємося до трибуналу. Згідно з ідеями Києва, політичне та військове керівництво Росії має постати перед міжнародним трибуналом на зразок Нюрнберзького трибуналу за агресивну війну.

«Суб’єкт Путін має повернутися до реальності: Росія одна напала на Україну та вбиває її громадян», – написав далі Подоляк. Немає жодних інших «сторон, мотивів чи геополітики», додав він.

Останніми днями глава Кремля Путін кілька разів заявляв про готовність до переговорів, але без урахування попередніх умов, висунутих Києвом. У той час, як Москва вестиме переговори на основі поточного ходу фронту, Київ насамперед вимагає повного виведення російських військ з України, включаючи Крим, а також репараційних виплат.

Київ: російські співробітники зустрілися на брифінгу офіцерів

Українські війська заявляють, що вони вибили російський командний пункт через атаку в Херсонській області на півдні країни. На штаб у селі Сабарині було скоєно напад під час офіцерських зборів, повідомив учора у Києві генеральний штаб української армії. Щонайменше 70 солдатів було поранено, а кількість загиблих поки не відома. Спершу цю інформацію не можна було перевірити незалежно.

У ході війни українські захисники неодноразово атакували російські командні центри та командні пункти. Вони були виявлені за допомогою моніторингу радіотрафіку, або за допомогою мережі мобільного зв’язку. У ході цього процесу вже загинуло кілька високопосадовців російських офіцерів.

Читайте також:  Блінкен вважає Київ готовим до наступу

Тривають запеклі бої у районі Бахмута

Російські сили вторгнення продовжили атаки на прифронтове місто Бахмут на сході України. Нападникам було завдано «систематичних важких втрат», заявив учора Сергій Черватко, прес-секретар групи армій «Схід» України. Тільки з суботи загинуло щонайменше 50 російських солдатів і ще 80 отримали поранення. Ці дані неможливо знайти перевірені незалежно.

Місто Бахмут вважається так званим наріжним каменем фронту на сході України. Прорив на цій ділянці дозволить російським військам просунутися глибоко у тил українських військ. Тим часом місто було перетворено захисниками на фортецю.

Керівник “Вагнера” ​​скаржиться на відсутність військової допомоги від багатих росіян

Фінансист російської приватної армії «Вагнер» Євген Пригожин у телевізійному інтерв’ю поскаржився на недостатню участь олігархів та багатих у війні Москви проти України. Вони бояться”. Їм подобається комфорт. Усі вони хочуть увечері поринути у теплий басейн та отримати задоволення», – сказав 61-річний спортсмен в інтерв’ю російському державному телеканалу RT у суботу.

Він виступав за те, щоб відібрати все у цих російських співвітчизників. Тоді, на його думку, вони теж будуть готові працювати на фронт. Пригожин, довірена особа Путіна, як і багато багатих росіян, піддається санкціям із боку Заходу – за підтримку війни в Україні.

Що стає важливим сьогодні

Наприкінці цього тижня, можливо, вже сьогодні Зеленський виступить із щорічним зверненням до депутатів Ради, парламенту України. Точна дата не називається з міркувань безпеки.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я