УЗД як спосіб дізнатися стать дитини

124
узі для вагітних

Майбутні батьки завжди виявляють особливу цікавість, коли справа стосується визначення статі дитини. Є пари, які намагаються вплинути на цей процес ще на етапі зачаття, вивчають різні поради та методики. Однак повністю вірити немедичним рекомендаціям не потрібно. На етапі зачаття не можна сказати зі стовідсотковою впевненістю, хто народиться – хлопчик чи дівчинка. Найточніше дізнатися стать дитини можна під час проведення ультразвукового дослідження в другому триместрі вагітності.

Як формується стать дитини під час зачаття?

У момент запліднення на стать майбутнього малюка впливає, яку хромосому містить сперматозоїд – X або Y. Якщо це X, народиться дівчинка, якщо Y – хлопчик. Яйцеклітина ж завжди містить єдину хромосому – X. Існує думка, що на стать дитини впливає період останнього статевого акту. X-хромосоми стійкі до факторів внутрішнього середовища жінки і малорухливі. З цієї причини велика ймовірність зачати дівчинку за кілька днів до овуляції і кілька днів після неї. Y-хромосоми рухливі і менш стійкі, тому зачати хлопчика можна безпосередньо в день овуляції. Уточнити цю дату жінки можуть за допомогою тесту на овуляцію або точного ведення календаря менструального циклу.

узі для вагітних

На якому терміні проявляються статеві ознаки?

Поспішати дізнатися стать дитини за допомогою УЗД не потрібно. На ранніх термінах навіть досвідчений лікар не зможе допомогти задовольнити батьківську цікавість. Причина очевидна – статеві органи дитини ще не сформовані. Говорити про те, якої статі буде майбутня дитина, з високим відсотком ймовірності можна на 18-22 тижні вагітності.

Визначення статі не є обов’язковою процедурою під час проведення ультразвукового дослідження і виконується за бажанням батьків. УЗД же планово проводять у кожному триместрі.

На точність інформації про те, якої статі дитина, впливає якість обладнання для проведення УЗД, а також досвід і кваліфікація лікаря.

Читайте також:  Новорічний стіл на рік Кролика: що приготувати?

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я