Всім знадобиться хороший рецепт тальятелле з соусом болоньєзе. Ця страва ідеально підходить для вечері. Розбираємось, як приготувати найкращий варіант популярної страви.
Соус Болоньєзе родом з Болоньї, що в сонячній Італії. Традиційно в самій Болоньї цей ароматний м’ясний соус подається разом із пастою тальятелле.
складові
Соус болоньєзе:
- 500 г яловичого фаршу (або яловичина навпіл зі свининою);
- 800 г помідорів у власному соку (або стільки ж свіжих помідорів);
- 100 мл вершків 10-20% (або молока);
- 1 маленька цибулина (50г);
- 1 маленька морква (50г);
- 1 стебло селери;
- 1-2 зубчики часнику;
- 1 ч. л. сушеного орегано;
- сіль;
- перець;
- олія для смаження.
Для подачі:
- 300-400 г пасти тальятелле (або спагетті, або будь-які інші макаронні вироби);
- сир пармезан для посипання.
Як приготувати?
1. Цибулю та моркву почистити. Цибулю, моркву і стебло селери порізати дрібними кубиками.
2. На сковороді розігріти олію. Викласти цибулю, моркву та селеру. Смажити приблизно 5 хвилин до м’якості, періодично перемішуючи.
3. Додати фарш, смажити приблизно 5-10 хвилин, доки фарш не втратить рожевий колір. При жарінні необхідно дуже ретельно розбити весь фарш за допомогою лопатки на дрібні шматочки, щоб отримати однорідну структуру майбутнього соусу.

4. Додати розім’яті томати разом із соком. Якщо використовуєте свіжі помідори, їх потрібно попередньо ошпарити окропом, зняти шкірку і порізати кубиками.
5. Додати дрібнопорізаний часник, орегано, посолити, поперчити, добре перемішати.
6. Гасити на найменшому вогні під кришкою приблизно дві години (можна більше).
7. Приблизно за 20-30 хвилин до готовності влити вершки, перемішати, гасити.
8. Відварити пасту за інструкцією на упаковці.
9. Викласти пасту на тарілку, зверху викласти соус, посипати натертим пармезаном. За бажанням, можна все одразу перемішати і так подавати.

.