Спадкоємність біля керма шотландського уряду до кінця березня

27

Після несподіваної відставки першого міністра Шотландії Ніколи Стерджен, Шотландська національна партія (ШНП) встановила графік виборів наступника. Кандидати можуть висунути до 24 лютого, оголосила партія в четвер увечері. Якщо у конкурсі беруть участь кілька кандидатів, рішення ухвалять члени партії. Це голосування має відбутися між 13 та 27 березня.

Спеціальна партійна конференція, спочатку запланована на 19 березня, на якій партія мала обговорити свою подальшу стратегію на шляху до незалежності Шотландії, була відкладена до подальшого повідомлення.

Декілька можливих кандидатів

За повідомленнями, до можливих кандидатів входять Ангус Робертсон, колишній лідер вестмінстерської парламентської групи SNP, і Кейт Форбс, міністр фінансів. Заступник Стерджен Джон Суїнні та міністр охорони здоров’я Хумза Юсаф також розглядаються як кандидати.

Стерджен обґрунтувала свою відставку в основному особистими причинами та важким тягарем пандемії корони. Крім того, вона стала надто поляризованою особистістю з деяких питань. Вона оголосила, що хоче дати своїй партії та своїй країні новий старт. Доки не буде знайдений наступник, 52-річна жінка залишатиметься на своїй посаді.

Стерджен зайняла посаду глави уряду у листопаді 2014 року після того, як шотландці на першому референдумі ухвалили рішення проти незалежності – але це було ще до Brexit. Таким чином, вона стала найбільш довгоживучим лідером Шотландії. Вона змінила на цій посаді свого тодішнього колегу по партії Алекса Салмонда, який відтоді заснував нову партію.

.

Читайте також:  Перший потік відвідувачів до Китаю після закінчення "нульового ковіда

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я