Солдати – вбито внаслідок нападів у Пакистані

23

Щонайменше шістьох пакистанських солдатів було вбито внаслідок кількох нападів на південному заході Пакистану в неділю. За даними військових джерел, кілька цивільних осіб також отримали поранення. За даними військових, три окремі інциденти сталися в південно-західній провінції Белуджистан за участю різних груп бойовиків.

Белуджистан є найбільшою провінцією Пакистану і межує з Афганістаном та Іраном. Крім пакистанських талібів (ТТП), повстанці, які борються за автономію чи незалежність провінції, неодноразово нападали на сили безпеки чи китайські інфраструктурні проекти.

Лише у п’ятницю щонайменше трьох людей було вбито внаслідок нападу в столиці Ісламабаді. Відповідальність за напад взяла він ТТП. Останнім часом напади з боку ТТП почастішали після того, як наприкінці листопада угруповання бойовиків скасувало режим припинення вогню.

ТТП – це парасолькова організація войовничих угруповань ісламізму, до якої, за деякими даними, входять кілька тисяч бойовиків. Військові вислали їх до Афганістану з 2008 по 2014 рік. Після приходу до влади в Кабулі афганських талібів ТТП перегрупувалася у своїх колишніх опорних пунктах на афганському кордоні.

Читайте також:  Вулканічна небезпека в Ісландії

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я