Не ті умови: 6 помилок у зберіганні, через які продукти псуються швидше

16

Не розумієте, чому продукти так швидко псуються? Можливо, ви робите ці помилки.

Щільне укладання в холодильнику

Щоб продукти довго зберігалися в холоді, їх має обдувати холодне повітря. Щільно складати їжу на полицях – так собі ідея. По-перше, вони погано охолоджуватимуться, по-друге, холодильник споживатиме більше електроенергії. Залишайте всередині більше вільного простору. Купуйте менше продуктів, а каструлю з зимовим супом можна і на балкон поставити, пише Lisa.

Різкі перепади температури

Для багатьох натуральних продуктів важливими є стабільні умови зберігання. Якщо переміщати, наприклад, овочі з холодного балкона у квартиру і назад, то вони швидко почнуть гнити. На різкі перепади температури негативно реагують курячі яйця. Тому їх не можна зберігати на дверцятах, там найнестабільніші умови. Ідеально – поставити контейнер углиб полиці.

Пряме сонячне проміння

Багато продуктів не люблять пряме сонячне світло. Наприклад, ми часто ставимо спеції на відкриту полицю, а краще зберігати їх у шафці за зачиненими дверцятами. І слідкуйте, щоб шафи для зберігання були не над плитою. Висока температура – ​​теж негативний фактор.

Невідповідна вологість

Для багатьох продуктів не підходять дуже вологі умови зберігання, у тому числі холодильник. У вогкості не можна зберігати крупи, борошно, сіль, цукор, крохмаль, чай. В умовах високої вологості вони швидко втрачають властивості та стають непридатними для вживання.

Надмірна стерильність

Овочі, зелень та фрукти потрібно мити перед їжею. Зберігати краще як є, особливо це стосується коренеплодів – їх багато господині намагаються якнайшвидше відмити від ґрунту. Любов до чистоти – це чудово, але такий підхід “вбиває” дари природи. Також не варто відправляти у раковину відразу після покупки курячі яйця. Вода руйнує захисну плівку на шкаралупі, через пори можуть потрапити всередину небезпечні бактерії.

Читайте також:  Це небезпечно: чому не можна спати з відчиненим вікном

Сторонні запахи

Сипучі продукти добре вбирають запахи. Якщо поруч із пачкою чаю поставити рибу чи якийсь інший не менш “ароматний” продукт, заварений напій матиме дивний присмак. Так що краще зберігайте такі речі подалі від джерела неприємного запаху.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я