Швидко та смачно: рецепт “ледачих” хачапурі на сковороді

28

Хачапурі, мабуть, люблять усі. Ось тільки не всі люблять їх готувати. Комусь здається, що це довго. Хтось не хоче вовтузитися з тестом. Тоді у нас для вас чудові новини – можна швидко і просто приготувати “ледачий” хачапурі на сковороді. Сам процес не дуже клопіткий, а результат вас точно потішить.

Хачапурі – це традиційні грузинські коржики з різними начинками. Їх готують із сиром, м’ясом, квасолею та зеленню. Печуть у печі та подають до столу гарячими.

Але якщо печі у вас немає, а хачапурі таки хочеться, то можна приготувати їх і на сковороді на плиті.

Інгредієнти для тесту:

  • Кефір – 1 склянка.
  • 2 ст.л олії.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Борошно – 300 гр.
  • Дрібка солі, щіпка цукру.

Інгредієнти для начинки:

  • Твори – 150 гр.
  • Сулугуні – 150 гр.
  • Кріп або ваша улюблена зелень.

Спосіб приготування

Кефір перемішати з олією, сіллю та цукром. Борошно змішати з|із| содою, всипати в кефір і замісити м’яке тісто. Скачати його в кулю, відкласти і прикрити рушником, щоб він трохи відпочив, поки ви готуватимете начинку.

Натріть сулугуні, поріжте дрібно зелень і змішайте з сиром. Розділіть тісто на чотири частини. Скачати тісто в чотири порційні кульки і тонко розкачати. Покладіть начинку в центр, зберіть краї тесту в центр і защипніть. Посипте мукою|борошном| і розкотіть до діаметру 22-24 см.

У сковороді розігріти невелику кількість олії, викласти хачапурі та обсмажувати під кришкою з двох боків на середньому вогні до готовності. Поки хачапурі не зарум’яняться. Подавати гарячими.

.

Читайте також:  Яких помилок ми припускаємося, збираючи валізу у відпустку

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я