Хачапурі, мабуть, люблять усі. Ось тільки не всі люблять їх готувати. Комусь здається, що це довго. Хтось не хоче вовтузитися з тестом. Тоді у нас для вас чудові новини – можна швидко і просто приготувати “ледачий” хачапурі на сковороді. Сам процес не дуже клопіткий, а результат вас точно потішить.
Хачапурі – це традиційні грузинські коржики з різними начинками. Їх готують із сиром, м’ясом, квасолею та зеленню. Печуть у печі та подають до столу гарячими.
Але якщо печі у вас немає, а хачапурі таки хочеться, то можна приготувати їх і на сковороді на плиті.
Інгредієнти для тесту:
- Кефір – 1 склянка.
- 2 ст.л олії.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Борошно – 300 гр.
- Дрібка солі, щіпка цукру.
Інгредієнти для начинки:
- Твори – 150 гр.
- Сулугуні – 150 гр.
- Кріп або ваша улюблена зелень.
Спосіб приготування
Кефір перемішати з олією, сіллю та цукром. Борошно змішати з|із| содою, всипати в кефір і замісити м’яке тісто. Скачати його в кулю, відкласти і прикрити рушником, щоб він трохи відпочив, поки ви готуватимете начинку.
Натріть сулугуні, поріжте дрібно зелень і змішайте з сиром. Розділіть тісто на чотири частини. Скачати тісто в чотири порційні кульки і тонко розкачати. Покладіть начинку в центр, зберіть краї тесту в центр і защипніть. Посипте мукою|борошном| і розкотіть до діаметру 22-24 см.
У сковороді розігріти невелику кількість олії, викласти хачапурі та обсмажувати під кришкою з двох боків на середньому вогні до готовності. Поки хачапурі не зарум’яняться. Подавати гарячими.
.