Росія завдала ударів по п’яти залізничним вузлам в Україні

130
Укрзалізниця

Міноборони РФ також заявило про знищення нафтопереробного заводу у Кременчуці.

У ході кількох ударів українськими залізницями російська ракета в ніч на понеділок потрапила в один із об’єктів у районі селища Червоне Львівської області, що призвело до пожежі, заявив голова обласної адміністрації. Загалом від російських ударів постраждали п’ять залізничних об’єктів у центральній та західній частині України, заявив голова української залізниці («Укрзалізниця») Олександр Камишин.

Тим часом глава адміністрації Вінницької області Сергій Борзов повідомив, що ракетні удари по «критичній інфраструктурі» призвели до людських жертв. Неясно, чи ці удари пов’язані з атаками на залізниці.

Росія також знищила нафтопереробний завод та склади з паливом у Кременчуці, в центральній Україні, заявив у понеділок представник Міністерства оборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков.

Він додав, що інших ударів із застосуванням ракет далекого радіусу дії було завдано вночі по скупченням військ та складам боєприпасів у Барвінкові та Новій Дмитрівці у Харківській області, біля кордону з Росією. Загалом, за його словами, російські військові літаки знищили 56 українських цілей.

На північ від України, у російській Брянській області в ніч на понеділок сталася пожежа на нафтобазі, проте його причину не назвали.

Супутники НАСА, які відстежують пожежі, помітили горіння на об’єкті, координати якого збігаються з координатами об’єкту компанії «Роснефть» приблизно за 110 кілометрів на північ від кордону з Україною. Раніше Москва звинувачувала Україну в атаках у Брянській області.

Після зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та міністром оборони США Ллойдом Остіним президент України Володимир Зеленський заявив, що він «дуже вдячний» за американську допомогу та дав високу оцінку президенту США Джо Байдену за його «особисту підтримку».

Читайте також:  США радять Ізраїлю відкласти наземний наступ

Міністерство оборони Великобританії заявило у понеділок, що українські військові, заблоковані на сталеливарному заводі у стратегічному місті, сковують російські сили, не дозволяючи перекинути їх у наступ в інших районах Донбасу.

«Багато російських підрозділів залишаються в місті і не можуть бути перекинуті. Українська оборона Маріуполя також виснажила багато російських підрозділів і знизила їхню боєготовність», – заявило міністерство у «Твіттері».

Військове відомство зазначило, що поки що Росія досягла лише «невеликих успіхів у деяких областях, після того як переключила увагу на повну окупацію Донбасу».

Остін зазначив, що з огляду на зміну фокусу уваги Росії військові потреби України змінюються, і тепер Зеленський зосереджений на отриманні додаткових танків, артилерії та інших боєприпасів.

“Характер бойових дій змінився, тому що місцевість, на якій вони зосереджені, це місцевість іншого типу, тому їм потрібні далекобійні знаряддя”, – заявив Остін.

Відповідаючи на запитання про те, як США бачать успіх, Остін сказав: «Ми хочемо побачити, що Україна залишається суверенною країною, демократичною країною, яка здатна захищати свою суверенну територію. Ми хочемо побачити, що Росія ослабла настільки, що вона не може робити такі речі, як вторгнення в Україну».

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш планує вирушити до Туреччини у понеділок, після чого він відвідає Москву та Київ. Зеленський назвав помилкою рішення Гутерріша побувати спочатку у Росії, і лише після цього – в Україні.

Блінкен заявив, що він розмовляв із Гутеррішем у п’ятницю.

«Ми очікуємо, що він передасть дуже потужне та чітке послання Володимиру Путіну, яке полягає в тому, що треба закінчити цю війну негайно», – сказав американський дипломат.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я