Російські безпілотники порушують повітряний простір НАТО

7

Тривожний запуск німецького винищувача Eurofighter

Російські безпілотники порушують повітряний простір НАТО

В даний час ВПС Німеччини задіяні у забезпеченні безпеки південно-східного флангу НАТО за допомогою чотирьох винищувачів. Тепер російські безпілотники входять у повітряний простір Румунії та викликають тривожний запуск винищувачів Eurofighter. Німецький екіпаж ідентифікує безпілотники, але не збиває їх.

У ніч проти четверга російські безпілотники, які атакували Україну, порушили повітряний простір НАТО над Румунією і викликали тривожні запуски німецьких винищувачів Eurofighter. Російські літаки були пізнані німецькими екіпажами, у тому числі з візуального контакту, без наказу НАТО збивати їх. Під час хвилі атак на цілі в Україні було зафіксовано до 70 російських безпілотників типу Shahed 136, один із яких, за попередніми даними, також вибухнув над повітряним простором Румунії.

Згідно з цією інформацією, атака була помічена о 21:42 за німецьким часом і відстежена багатонаціональним командним пунктом з командування та управління військово-повітряними силами НАТО (Об'єднаний центр повітряних операцій). Відповідно, наказ про оголошення тривоги («Alpha Scramble») було віддано о 10.02 вечора, а озброєні винищувачі піднялися у повітря о 10.11 вечора. Інцидент вважається значним.

За даними українських ВПС, за ніч було збито 41 із 42 російських бойових безпілотників, більшість із них – над Одеською областю, що межує з Румунією. Міністерство оборони Румунії повідомило про вирву від бомби глибиною 1,5 метра в дельті Дунаю біля румунського села Грінду, за 6,5 кілометра від українського кордону. Було наголошено, що, «можливо», це був російський безпілотник.

В даний час ВПС беруть участь у забезпеченні безпеки південно-східного флангу НАТО, використовуючи чотири винищувачі та озброєну охорону з румунського військового аеродрому Михайло Когалнічану поблизу Констанци. На румунській стороні кордону з Україною сталося кілька інцидентів, під час яких було порушено повітряний простір. Усі вони були пов'язані із російськими атаками на українські гавані на Дунаї. Проте на даний момент аналіз, названий дуже точним, показав, що ці випадки були навмисними з боку Росії.

Читайте також:  Масований російський авіаудар по Україні

Джерело: www.ntv.de

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я