Пошук дропів – створення PBN

57
PBN

Пошук доменів по списку слів на expireddomains.net

  1. Виписати список підходящих ключових слів, які можуть міститися в доменному імені сайту (наприклад Рівне).
  2. Зробити транслітерацію (якщо слова на кирилиці – Rivne) але транслітерацію нерекомендую робити через гугл перекладач чи через функції екселя. Рекомендую перевіряти через органічну видачу (якщо транслітерація все таки потрібна).
  3. Зареєструватись. В пошуку доменів вставляти слова з списку (вже транслітерованого).
  4. Для пошуку виставляємо такі фільтри:
    На вкладці Common в блоці Allowlist Domain Lists ставим галочку навпроти Deleted Domains.
    На вкладці Additional в блоці Original gTLDs вибираємо .com .net .org .info За потреби вибираємо інші.
    Якщо потрібно то в цій же вкладці вибираємо потрібні ccTLDs – Country Code TLDs.
    На вкладці Majestic в блоці Majestic TF – Trust Flow повинен бути не менше 5, А CF – Citation Flow бажано не менше 10 (За потреби можна не вказувати).
  5. Регулюючи ці пошукові фільтри (бажано в більшу сторону) вибираємо 5-10 сайтів по фільтру з одного запиту і експортуємо. Якщо закінчились ліміти експорту то це робимо вручну. Експортуємо в .txt

Створення сайту (коли дроп вже підібраний і куплений)

  1. Дається назва домена наприклад rivne-life.info і доступи до хостінга.
  2. Реєструємо безкоштовну пошту proton.me, зберігаємо логін пароль, резервна пошта my@gmail.com. Варіант пошти без смс підтвердження proton.me.
  3. Заходимо на dash.cloudflare.com (CF) і на цю пошту реєструємо домен (з пункту 1), там видадуть NS такого плану, jarred.ns.cloudflare.com. maleah.ns.cloudflare.com.
  4. Дані NS  прив’язуються до домена.
  5. Далі заходимо на хостінг дивишся яка там IP, копіюємо її, заходиш на CF в розділ DNS і редагуємо. A записи, заміняєш IP на ту, яку скопіювали на хостингу. Там де www cname ставимо домен. Тепер домен підключений і реальні NS і IP хостинга не видно.
  6. Далі треба додати addon domain на хостингу.
  7. Тепер заходим на web.archive.org і дивимося чи там є з чого відновлювати контент. Якщо контент на сайті радикально мінявся багато разів, то є смисл ставити WordPress і написати додати пару статей тематичного характеру (історія міста, визначні міста міста та інші) їх повинно бути 5-10. Статті повинні бути з фото/відео і мати 1-2 лінки на зовнішні трастові ресурси (вікіпедія чи якийсь інший авторитетний сайт у цій тематиці, але не конкурент). Контент беремо з інтернету, компілюємо і перекладаємо на пару різних мов, поки не отримаємо більш менш читабельний варіант з унікальністю 80% по text.ru. В нашому випадку на сайті rivne-life.info контент мінявся багато разів, то на підходить цей варіант.
    Якщо на сайті весь час був один і той же контент з самого початку або змінився лише на прикінці 1 раз, то є смисл відновлювати старий контент, при умові що він унікальний. Перевірити унікальність можна взявши фрагмент тексту з вебархіву і в лапках загуглити його, якщо результатів нема значить унікальний (бажано так перевірити пару фраз по 7-10 слів). Якщо сайт був блогового типу із простою версткою, тоді підбираємо схожу тему на вордпресі і копіюємо контент з вебархіва. Якщо верстка складна, тоді можна використати сервіс archivarix.com, попередньо у вебархіві треба вибрати максимально довгий період за який на сайті був той же контент (так відновиться більше сторінок). Попередньо бажано переглянути навчальний матеріал, про те як працює цей сервіс. Налаштування можна залишати, такі як по замовчуванню і тиснем восстановить, на вказану пошту прийде архів. Бажано використовувати їхню CMS, так потім простіше працювати з контентом на сайті.
  8. Заливаєм сайт на хостинг. В архіві, який був скачаний з archivarix є файл README який потрібно прочитати, там описано метод установки. Якщо коротко, то там треба буде скачати з сайту архів archivarix.cms.zip, залити його в корінь сайту та натиснути extract (витягти), а потім перейти і відкрити цей файл в браузері (domain.com/archivarix.cms.php). На цій сторінці потрібно вибрати архів з сайтом і відновити сайт.
  9. Після цього скануємо сайт на биті посилання, якщо вони є їх видаляємо або робимо редіректи на головну. Робимо редіректи:
    Важливий нюанс, треба глянути чи внутрішні сторінки на які є нормальні (UR 10+) беклінки, якщо таких сторінок нема, то потрібно слаги цих сторінок зредіректити на головну в файлі htaccess.
    Налалаштувати https:// на сайті і зробити редірект з http на https://.
    Редірект на дзеркало з www або без нього (в залежності де більше беклінків).
  10. На виході повинен бути сайт як СДЛ (сайт для людей) і написаний короткий звіт про роботу і усі доступи (CF, пошта, CMS)
  11. Для закриття сітки від конкурентів, треба заповнити файл robots.txt або заблокувати боти в htaccess, якщо файла robots.txt немає, то потрібно створити його в кореневому каталозі домену.
  12. Перевірити себе згідно чекліста (нижче)
Читайте також:  Чи ефективна масова розсилка СМС?

Чеклист:

  • Чи були спершу підключені NS CF до домену, а не NS хостингу.
  • Чи на сайті не відображаються реальні NS і IP хостингу.
  • Чи контент на сайті унікальний.
  • Чи підключений https://.
  • Чи є редірект http to https.
  • Чи всі доступи збережені.
  • Чи написаний короткий звіт.
  • Чи на сайті нема битих лінків.
  • Чи відсутні зайві лінки на зовнішні сайти (старі посилання).
  • Чи на сайті не підключені жодні сервіси google.
  • Чи сайт закритий від конкурентів (ботів SEO інструментів) за допомогою robots.txt чи htaccess.
  • Через час перевірити індексацію.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я