Підозрюваний у Парижі: “Патологічна ненависть до іноземців”

17

Підозрюваний у скоєнні смертоносного нападу біля курдського культурного центру в Парижі, внаслідок якого загинули троє людей, постане сьогодні перед слідчим суддею. Про це повідомила прокуратура Парижа. Слідчий суддя може ухвалити рішення про початок попереднього розслідування, яке надалі може призвести до кримінального процесу. За словами звинувачення, підозрюваний сповідував «ненависть до іноземців, яка стала патологічною».

У п’ятницю чоловік зробив кілька пострілів біля будівлі курдського общинного центру та в сусідній перукарні, вбивши трьох людей. Ще троє людей отримали поранення внаслідок нападу в десятому окрузі Парижа. П’ять жертв мають турецьке громадянство, одна жертва – французьке. За даними курдської парасолькової організації Демократична курдська рада у Франції (CDK-F), усі жертви – курдські активісти. Передбачуваного злочинця, 69-річного француза, заарештували.

Серйозне насильство з расистським мотивом

Наразі чоловік перебуває під слідством за звинуваченням у навмисному вбивстві та насильстві за обтяжливих обставин з расистським мотивом. Згідно із заявою прокуратури, чоловік «завжди хотів убити мігрантів чи іноземців» після крадіжки із зломом шість років тому. Вранці в день злочину він поїхав до передмістя Парижа, де мешкає багато мігрантів, «щоб чинити вбивства іноземців». Потім він відмовився від свого плану, тому що там було всього кілька людей, і він не міг легко перезарядити пістолет через одяг.

Потім чоловік застрелив жінку та двох чоловіків перед будівлею курдського культурного центру поряд із будинком своїх батьків у центрі Парижа. Двоє постраждалих померли одразу. Третя людина врятувалась у сусідньому курдському ресторані, але загинула там. Нападник поранив трьох людей у ​​перукарні. Один із нападників здолав і обеззброїв чоловіка.

Підозрюваний, очевидно, хотів накласти на себе руки

За даними прокуратури, підозрюваний націлився на всіх мігрантів і напав на невідомих людей у ​​курдському громадському центрі. За його словами, він мав щось проти курдів, бо вони «брали полонених замість того, щоб вбивати їх у боротьбі з (терористичним ополченням) Ісламська держава». Чоловік був заарештований із пістолетом та майже 40 набоями. Згідно з інформацією, він хотів використати всі патрони та вбити себе останнім пострілом.

Читайте також:  Кремль відкидає "домисли" американських ЗМІ про план повстанців

Лише кілька днів тому підозрюваний вийшов з-під варти. Минулого року він напав на наметовий табір мігрантів і поранив кількох людей. Також у 2016 році, за повідомленнями ЗМІ, він напав на чоловіка із ножем.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я