Овочі плюс білок — універсальна формула харчування для тих, хто хоче позбутися кількох кілограмів. Але трапляється і так, що за досить обмеженого раціону вага не йде, а іноді ще й збільшується.
Причиною цього можуть стати деякі овочі – саме ті, які містять велику кількість крохмалю, тобто прихованих вуглеводів. Під дією травних ферментів крохмаль розпадається в цукор, такий самий, як у десертах. Крохмалисті овочі провокують викид інсуліну та посилене почуття голоду. У результаті ви їсте більше, щоб компенсувати перепади цукру, а схуднення сповільнюється, пише ELLE.
В рамках дослідження Гарвардської школи охорони здоров’я, яке проводилося протягом 20 років із залученням 13 000 учасників, вчені змогли встановити зв’язок між деякими видами овочів та набором ваги. Люди, які їли більше крохмалистих продуктів, набирали вагу, на відміну від тих, хто надавав перевагу іншим «зеленим». Що варто виключити з меню, поки ви сидите на дієті?
Картопля, кукурудза, квасоля, горох
Всі ці продукти містять велику кількість вітамінів та мінералів, тому відмовлятися від них у довгостроковій перспективі недоцільно. Але на час дієти краще обмежити їх вживання. Спробуйте замінити ці овочі брокколі, болгарським перцем, морквою, цукіні – вони містять багато клітковини та води, що піде лише на користь процесу схуднення.
.