Не лише користь, а й шкода: кому краще відмовитися від імбиру

35

Восени особливо популярний гарячий чай із імбиром. Цей напій добре зігрівається у холоди та сприяє зміцненню імунітету. Однак, незважаючи на свої корисні властивості, він може нашкодити здоров’ю. Кому категорично не можна пити чай з імбиром і яких негативних наслідків це може призвести?

Вагітним

У імбирі багато найсильніших стимуляторів. Ці речовини можуть спричинити передчасні скорочення у вагітних та спровокувати пологи. Особливо небезпечно вживати імбир в останньому триместрі. Також його не рекомендують вживати під час годування груддю.

Діабетикам

Корінь імбиру прискорює метаболізм, тому ліки, які приймають діабетики, можуть не встигати виконувати свою функцію. Категорично не можна вживати імбир з медикаментами, що розріджують кров, та ліками на основі інсуліну.

Людям, які намагаються набрати вагу

Імбир зменшує апетит, тому люди, які прагнуть набрати вагу, повинні уникати імбиру в своєму раціоні, а також біодобавок, що містять його. Цей продукт протипоказаний і людям, які страждають на хвороби кишково-шлункового тракту. Оскільки імбир здатний підвищувати кислотність шлунка.

Людям із високою температурою

Однією з корисних властивостей імбиру є його зігріваючу дію. Тому його не радять приймати хворим із високою температурою. Також він заборонений при лихоманці та опіках.

.

Читайте також:  Це небезпечно: чому не можна спати з відчиненим вікном

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я