“Ми можемо впоратися і із зустрічними вітрами”.

33

«Ми можемо впоратися і із зустрічними вітрами».

На початку нового року канцлер Шольц закликає до довіри та поважного ставлення один до одного. Світ став суворішим і неспокійнішим. Він змінюється швидкими темпами. Він знає, що це призводить до невдоволення. Але він також знає, що Німеччина впорається з цим.

Федеральний канцлер Олаф Шольц оптимістично налаштований на те, що Німеччина впорається із викликами цього часу. «Ми можемо впоратися і із зустрічним вітром», – заявив політик СДПН у своєму новорічному зверненні, текст якого було поширено заздалегідь. “Це не робить виклики нашого часу менш серйозними”. Але усвідомлення того, що потрібні всі – і провідний науковий співробітник, і медсестра похилого віку, і поліцейський, і рознощик посилок, і пенсіонер, і молодий учень, – робить нас сильнішими. «Якщо ми усвідомлюємо це, якщо ми ставитимемося один до одного з такою повагою, то нам не треба буде боятися майбутнього!»

Проте Шольц також висловив розуміння занепокоєння городян. “Корона була ледь на півдорозі, коли Росія почала нещадну війну в центрі Європи”, – сказав він. Незабаром після цього президент Росії Володимир Путін перекрив газовий кран, а восени сталася жорстока терористична атака ХАМАСу на Ізраїль. «Наш світ став неспокійнішим і грубішим. Він змінюється з майже запаморочливою швидкістю». Тому й Німеччина має змінюватися. «У деяких це викликає невдоволення. Я приймаю це близько до серця», – сказав він. “І водночас я знаю, що ми в Німеччині впораємося з цим”.

Шольц заявив про свій намір інвестувати значні кошти у майбутнє. «Бо кожен, хто їде в наші дні поїздом або стоїть у пробці перед напівзруйнованим мостом, зрозуміє, що наша країна надто довго була доведена до зношування. Ось чому ми інвестуємо зараз: у добрі дороги та найкращу залізницю». Проте все це не стало легше у світлі далекосяжного рішення Федерального конституційного суду, прийнятого в середині листопада. “Ми не зможемо реалізувати всі проекти, які задумали”.

Читайте також:  Більшість громадян Німеччини незадоволені урядом

У середині листопада Федеральний конституційний суд визнав недійсним перерозподіл 60 мільярдів євро у бюджеті на 2021 рік. Ці гроші були схвалені як кредит на боротьбу з коронавірусом, але згодом мали бути спрямовані на захист клімату та модернізацію економіки. Водночас судді ухвалили, що держава не має права відкладати екстрені позики на наступні роки. Канцлер також розкритикував політику року, що завершується. «Дискусії про правильний шлях – це його частина. Як і боротьба за справедливі компроміси – навіть якщо я міг би обійтися без певних гучних дебатів останніх тижнів та місяців».

Джерело: www.ntv.de

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я