Від відчуття, що зігріває, до доступних інгредієнтів суп — ідеальна зимова страва. Чи любите ви ситну курку з локшиною або вершково-грибну начинку, зачекайте кілька хвилин, перш ніж братися за зимову грілку. Лікар попередив, що вживання занадто гарячої страви може збільшити ризик розвитку раку стравоходу.
Оскільки температура залишається близькою до нуля, багато хто тягнеться до гарячих напоїв та їжі, щоб зігрітися та зігрітися.
Хоча вживання улюбленого супу може здатися ідеальним вирішенням двох проблем – голоду та холоду, за словами лікаря, вам слід стежити за температурою цієї страви. «Вживання їжі та напоїв при високій температурі може спричинити опіки та обварювання стравоходу із супутнім запаленням. Якщо ця закономірність повторюватиметься протягом багатьох років, це може призвести до утворення ракових клітин. Немає жодних досліджень ризиків гарячого супу та раку стравоходу. [Но] гарячий суп, ймовірно, матиме той самий ефект, що й гарячі напої — важлива температура, а не сама речовина», – каже лікар-дієтолог Василина Пономарьова в інтерв’ю MedikForum.
На думку гастроентерологів, ви не повинні їсти або пити їжу або рідини при температурі 140°F (60°C) або вище.
Киплячої води потрібно три хвилини, щоб охолонути з 212°F (100°C) до 176°F (80°C). Рекомендується почекати п’ять чи шість хвилин, перш ніж заправитися гарячими напоями чи гарячим супом.
Якщо ви випадково проковтнете гарячий шматок, не панікуйте. Випийте склянку теплої, а не крижаної води, оскільки один інцидент із гарячою водою навряд чи матиме якісь серйозні наслідки.
.