Лондон: Зеленський відвідав Велику Британію

41

Зеленський відвідає українських солдатів, які проходять підготовку до британської армії, повідомило в середу вранці британське інформаційне агентство PA з посиланням на Даунінг-стріт.

 

Лондон: Зеленський відвідав Велику Британію

Президент України Володимир Зеленський відвідав Велику Британію у середу, за повідомленням британського уряду. Зеленський відвідає українських солдатів, які проходять підготовку до британської армії, повідомило в середу вранці британське інформаційне агентство PA з посиланням на Даунінг-стріт.

Володимир Зеленський сьогодні прибуває до Великобританії під час першого візиту після вторгнення Росії, щоб виступити перед парламентом і зустрітися з прем’єр-міністром Ріші Сунаком та українськими військовослужбовцями, яких навчають британські збройні сили пише The Guardian.

Сунак розширить навчання, яке пропонує Великобританія, включивши до нього пілотів винищувачів і морських піхотинців, «щоб Україна мала збройні сили, здатні захищати її інтереси в майбутньому».

Сунак «Візит президента Зеленського до Великобританії є свідченням мужності»

Сунак сказав: «Візит президента Зеленського до Великобританії є свідченням мужності, рішучості та боротьби його країни, а також свідченням непорушної дружби між нашими двома країнами… З 2014 року Великобританія проводить життєво важливу підготовку українських сил, дозволяючи їм захищати свою країну, захищати свій суверен боротися за свою територію».

За даними Даунінг-стріт, у рамках програми навчання, яка вже діє у Великій Британії, 10 000 українських військовослужбовців були приведені в бойову готовність за останні шість місяців, і цього року вона підвищить кваліфікацію ще 20 000 українських солдатів.

Великобританія продовжить роботу з українськими збройними силами та міжнародною спільнотою над розширенням програми у 2023 році, заявив №10.

Сьогодні також очікується оголошення про подальші санкції, у тому числі стосовно тих, хто «допоміг Путіну побудувати його особистий стан, та компаній, які наживаються на військовій машині Кремля», йдеться у заяві.

Читайте також:  Байден звинуватив Трампа у хаосі в Афганістані

У листопаді уряд Великобританії оголосив про новий раунд санкцій щодо 22 росіян, у тому числі тих, які, за словами Міністерства закордонних справ, були причетні до вербування найманців для боротьби в Україні.

Російські офіційні особи приєдналися до більш ніж 1000 інших, зокрема 120 британських санкцій після російського вторгнення в Україну в лютому, серед яких Дмитро Медведєв, колишній прем’єр-міністр Росії, та Роман Абрамович, колишній власник футбольного клубу «Челсі».

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я