Ледачі люди розумні, щасливі та успішні

78

Професор Шон Ахор стверджує, що найуспішніші та найщасливіші люди ліниві.

Ледачі люди розумні, щасливі та успішні

Якщо ви хочете досягти успіху, то ви повинні багато працювати, бути дисциплінованим та цілеспрямованим. Тоді ви будете щасливі. Але професор Гарвардського університету стверджує, що саме ліниві люди розумні, щасливі та успішні.

Ледачі люди уникають проблем зі здоров’ям

Передбачається, що успіх приходить лише у разі старанної роботи. Шлях досягнення успіхів починається у школі, продовжується у процесі навчання та, нарешті, переходить у професійне життя. Однак таке мислення може завдати удару по фізичному та психічному здоров’ю. Професор Гарвардського університету стверджує, що ті, хто менше працює, стають здоровішими.

Ледачі люди щасливі і це впливає на їхній успіх.  Фото: Lesly Juarez / Unsplash.com

Чи не працювати понаднормово, насолоджуватися вільним часом і при цьому стати успішним? Звучить дуже добре, щоб бути правдою? Але стати успішним, насправді, не так просто. Періоди відпочинку та відновлення важливі для досягнення успіху.

Можливі наслідки неправильної трудової етики

  • Вигоряння;
  • депресія;
  • фізичні захворювання, пов’язані зі стресом;
  • розчарування.

Ледачі люди розумні та щасливі

Дослідники з Університету Флориди виявили, що ліньки має відношення до інтелекту. У дослідженні говориться, що розумні люди проводять більше часу, нічого не роблячи. Вивчаючи це питання, вчені виявили, що розумні люди частіше і довше за інших роблять перерви на відпочинок у своєму повсякденному житті. У ці періоди відпочинку люди найчастіше віддаються власним думкам та обговоренням складних питань. Розумні люди найчастіше займаються самоаналізом.

Дослідники виявили зв'язок між лінню та інтелектом.  Фото: Leohoho / Unsplash.com

«Більшість людей вважають, що вони стають успішними завдяки наполегливій праці. І успіх робить їх щасливішим Але вірніше і зворотне: ті, хто працює менше — щасливіший, а ті, хто щасливіший, автоматично стають успішнішими», — вважає професор Гарвардського університету Шон Ахор. Це означає, що зв’язок між щастям та успіхом трохи інший, ніж очікувалося. Аналогічно, люди, які щасливі, автоматично працюють більше. Тому що коли ви щасливі, ви не помічаєте, як старанно працюєте.

Читайте також:  Прем'єр-міністр Індії зайнявся йогою із сотнями людей в ООН

Помічайте успіхи та приділяйте час радості

Завжди варто дати собі перепочинок і похвалити себе за успіхи. Навіть якщо ваші здобутки не грандіозні. Кожен ваш крок це робота над собою. Тому необхідно радіти навіть найменшим успіхам.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я