Гіффі чекає багато біженців і у 2023 році

21
Бургомістр Берліна Франциска Гіффі очікує, що наступного року також з’явиться багато нових біженців. «Ми маємо бути готовими до того, що люди біжать до нас, і їхня кількість зростатиме», – сказав політик СДПН в інтерв’ю Deutsche Presse-Agentur. Для сенату та міста їх розміщення та догляд за ними є великою проблемою.

Вона сказала, що місто вивчає можливість використання для цього пустуючого конгрес-центру ICC. Легкі зали, такі як Тегелі, що також будуються, також є можливістю швидкого розміщення людей. “Але, звичайно, це не ідеально і не може бути постійним рішенням”, – сказав Гіффі.

«Спонтанного полегшення не буде»

“Ми також готуємо модульні житлові будівлі”, – додала вона. Але будівництво займе рік, тому спонтанного полегшення там не буде. За її словами, перші такі будівлі мають бути готовими до кінця 2023 року. «Це означає, що протягом кількох місяців у нас ще буде фаза, коли доведеться використовувати аварійне житло, таке, як щойно відкрите в колишньому аеропорту «Темпельхоф»».

Гіффі нагадав, що у 2022 році Берлін надав первинну допомогу більш ніж 360 000 військових біженців з України. За її словами, близько 100 000 осіб залишилися в Берліні, і понад 80 000 з них вже подали заяву на отримання посвідки на проживання та отримали її.

Крім того, значно побільшало осіб, які шукають притулку. У 2021 році в Берліні, за даними Державного управління у справах біженців (LAF), було зареєстровано 7762 особи. За перші одинадцять місяців 2022 року їх було 12 362, і ще 918 осіб прибули до Берліна за спеціальними програмами прийому. Це означає, що кількість біженців у 2022 році буде більшою, ніж під час великого ажіотажу 2015/2016 років.

Читайте також:  Конференція за участю не менше 40 глав держав та урядів

За словами Гіффі, останнім часом до Берліна прибуває все більше біженців з України, до 300 осіб на день. У середньому, наразі це 230 осіб. Крім того, за день тут перебуває близько 100 прохачів притулку. Не всі з них залишаються в Берліні, але багато хто потребує початкового догляду.

“Коли падають бомби, вони йдуть”

Гіффі сказав, що неможливо точно передбачити, як розвиватимуться події у 2023 році. Не в останню чергу це залежатиме від перебігу агресивної війни Росії проти України. У недавній бесіді посол України в Німеччині Олексій Макєєв повідомив, що люди в Україні хоробро переносять зимові холоди, відключення електрики та опалення залишаються. “Але коли падають бомби, вони йдуть”, – описує Гіффі.

В даний час у Берліні є близько 30 000 місць у пунктах прийому та комунальних установах для біженців – більше, ніж будь-коли раніше. Оскільки майже всі притулки вже давно заповнені, а нові місця потрібні швидко, Сенат в останні тижні був змушений вдатися до масштабних і тимчасових рішень. 22 грудня, незадовго до Різдва, в ангарах колишнього аеропорту «Темпельхоф» було відкрито притулок для 840 біженців.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я