Хто сказав, що звичний келих шампанського, піднятий за Латвію, не можна замінити на прекрасний десерт у винних келихах?! На честь дня народження Латвії пропонуємо дві ідеї десертів, у яких використовуються алкогольні напої.
М’яка карамель з лікером та журавлиною
складові
- 500 г білого шоколаду
- 100 мл улюбленого вершкового лікеру
- 300 г молока, що згущує|згущає|
- 200 г сушеної журавлини
Приготування
У великій металевій мисці на водяній бані розтопіть шоколад, додайте до нього лікер і молоко, що згущує|згущає|. Помішуючи, нагрівайте, доки не отримаєте однорідну масу. Отриману масу зніміть з плити, додайте журавлину, перемішайте. Перекладіть масу в невеликий (близько 20х20) посуд, викладений папером для випікання.
Поставте десерт в холодильник на кілька годин, поки він не застигне. Коли карамель затвердіє, наріжте її на невеликі шматочки і подавайте.
Желе із червоного вина з веганським кремом
Ігредієнти
- 500 мл улюбленого червоного вина
- 200 мл соку червоних ягід (наприклад, вишні, журавлини)
- 2 ст. ложки коричневого цукру
- 2 ч. ложки агар-агару
- 125 г малини чи інших ягід
- 200 г веганських вершків
- 2 ст. ложки цукрової пудри
- 1 ст. ложка тертої цедри апельсина
- ванільний цукор
Приготування
Замочіть агар у соку і дайте постояти 5-10 хвилин. Налийте вино у великий глечик. Нагрійте в каструльці агар із соком, додайте цукор. Нагрівайте, поки агар і цукор не розтануть. Вилийте суміш у глечик до вина.
Перемішайте та розливайте по склянках. Додайте в кожну склянку свіжі ягоди, поставте склянки в холодильник на кілька годин, щоб затверділо желе.
Перед подачею збийте вершки з|із| цукровою пудрою, в кінці додайте|добавляйте| цедру апельсина. Прикрасьте желе збитими вершками та подавайте!
Якщо ви не веган, агар та веганські вершки в десерті можна замінити продуктами тваринного походження.
Рецепти надала мережа магазинів AlkOutlet.
.