Дії водія, який опинився в ДТП

36
ДТП

Дорожньо-транспортна пригода це завжди неприємна подія, в якій не хотів би опинитися не один водій. На жаль ДТП трапляються досить часто, особливо за участю автомобілістів-початківців і як показує практика, багато з них не знають як поводитися в тому випадку якщо аварія за їх участю все-таки сталася.

Перше, що необхідно зробити у випадку ДТП, це залишити своє авто саме на тому місці, де сталося зіткнення, навіть якщо воно сталося серед жвавого перехрестя. В іншому випадку ви самі буквально знищуєте можливість правильно встановити винуватця аварії і відповідно позбавляєте себе можливості отримання грошової компенсації.

Далі необхідно знайти та зробити запис свідків ДТП за вашою участю. Водії, які перебували поряд у момент аварії, будуть найкращими свідками. Багато авто встановлені відеореєстратори, які послужать неупередженим і незаперечним доказом вашої невинності. Часто, поряд у момент аварії виявляються водії громадського транспорту, в цьому випадку головне запам’ятати номер маршруту та бортовий номер, який пізніше слід повідомити співробітників поліції.

У разі серйозного пошкодження будь-кого з учасників ДТП до прибуття швидкої допомоги необхідно постаратися надати першу допомогу постраждалим самостійно. Спроби посадити постраждалого у свій автомобіль та самостійно доставити до лікарні, категорично заборонено. По-перше, це може ще сильніше погіршити фізичний стан потерпілого і навіть призвести до його смерті, а по-друге, таким чином здійснюється знищення слідів і відбувається порушення повної картини ДТП.

Необхідним також є захід із виклику співробітників поліції на місце події. Їхнє прибуття звичайно затягне процес на кілька годин, але якщо ви хочете гарантовано довести свою невинність і отримати виплати по страховці без цього не обійтися. Якщо аварія незначна і було прийнято рішення обійтися без втручання співробітників дорожньої інспекції, слід все одно дотримуватися низки правил:

  • Потрібно скласти схему місця ДТП, яку підпише встановлений винуватець;
  • Слід записати номери телефонів свідків, які чули вашу усну домовленість із винуватцем ДТП;
  • Встановіть розмір компенсації та терміни, в які винуватець ДТП повинен вам все виплатити також за свідків;
  • Не відпускайте винуватця з місця події, навіть якщо в заставу ви отримаєте його посвідчення водія. Посвідчення можна легко замінити, і коштуватиме це набагато дешевше, ніж виплачувати вам компенсацію.
Читайте також:  У Колоденці п‘яний водій «поцілував» автівкою дерево

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете бути впевненими у фінансовому відшкодуванні витраченого вами часу, нервів і навіть здоров’я.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я