Чи працює повільне харчування проти ожиріння?

10

Вже в дитинстві ми дізнаємось, що ви не повинні їсти занадто швидко. Але що насправді за цією інструкцією? Чи справді корисніше їсти повільно?

Сьогодні багато хто їсть дуже швидко, бо у них мало часу на їжу. У них закускають на ходу або просто дуже голодні. Але коли саме ми їмо швидко і коли повільно? За словами Вербраухерсервії Баверна, З повільною їжею кожен шматок твердої їжі жує близько 30 разів. Для основної їжі виділено щонайменше 20 хвилин. Але чи справді потрібно витратити стільки часу на повільну їжу?

Мета -аналіз 2015 року. Він проаналізував 23 дослідження спостереження на цю тему. Аналіз показав, що люди, які швидко їдять, швидше страждають від зайвої ваги. Однак незрозуміло, чи є прямий зв’язок між ними. Аналіз також не вказує на те, чи є повільне харчування ефективним способом боротьби з ожирінням.

Дослідження 2017 року. Він проводився на основі даних про здоров’я майже 60 людей з діабетом 2 типу в період з 2008 по 2013 рік. Дослідження показало, що повільне харчування дійсно може допомогти людям схуднути або запобігти ожирінню. Однак зібрані дані про стан здоров’я ґрунтуються на предметах суб’єктів, тому важко перевірити.

Чому ви повинні їсти повільно?

Логічно зрозуміло, чому швидке харчування може призвести до ожиріння. Відчуття ситості не відбувається відразу. Залежно від їжі, це може зайняти від 20 до 30 хвилин, щоб завершити всі процеси в організмі, важливі для насичення. Якщо ви їсте швидко, ви ризикуєте відчувати себе добре, щоб занадто пізно.

Чи працює повільне харчування проти ожиріння? Фото: Кімія Каземі / unsplash.com

Однак інші фактори, як фізичні, так і психологічні, впливають на ситості. Чи отримав організм усі необхідні для нього поживні речовини? Чи достатньо повний шлунок? Чи задоволена потреба в задоволення? Це повільно чи швидко – це лише один із аспектів. Найголовніше – це те, що ви їсте.

Читайте також:  5 новорічних страв, які не можна доїдати вранці після свята

Швидке споживання їжі може призвести до проблем

Рот відіграє важливу роль у травленні. Зуби розбивають їжу так, щоб її легше перетравити шлунок, а важливі поживні речовини стали доступними. Наприклад, амілаза в слині розбиває крохмаль до цукру. Ось чому хліб стає солодким на смак, якщо він довго жує. Слина також важлива для їжі вільно входити в шлунок і захищає зуби від карієсу. Жування також зміцнює та очищає зуби.

Це швидко не рекомендується. Ви навряд чи встигнете правильно жувати їжу. Це може пошкодити здоров’я ротової порожнини та призвести до проблем з травленням. Шлунок і кишечник будуть перевантажені їжею, яка не пройшла достатньо попереднього травлення.

Як перейти на повільну їжу?

Ви думаєте, що часто їсте занадто швидко? Використовуючи наступні поради, ви можете спробувати їсти більш повільно і свідомо:

  • Плануйте свій графік дня, достатньо часу, щоб поїсти;
  • У цей час концентруйтеся виключно на їжі;
  • жувати кожен шматок твердої їжі приблизно 20-30 разів;
  • Зробіть невеликі перерви між кожною частиною і запитайте себе: ви все ще голодні?
  • Укусуйте маленькі, не великі шматки.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я