Брендан Фрейзер розповів, як мало не подався на той світ зі зйомок «Мумії»

135

Шанувальники Брендана Фрейзера знають, що зйомки «Мумії» були для їхнього кумира золотим часом. Ось тільки тоді не все в житті Брендана проходило гладко. У відносно недавньому інтерв’ю Фрейзер розповів, що якось через помилку режисера ледь не розлучився з життям! На щастя, того разу все обійшлося. Замість того, щоб вирушити в інший світ, Брендан просто втратив свідомість. Але ось режисер «Мумії» при згадці про той випадок навіть сьогодні починає наполегливо звалювати на Фрейзера всіх собак!

Зйомки «Мумії»: як Брендан Фрейзер мало не попрощався із життям

Небезпечна сцена

Навіть серед відданих фанатів «Мумії» мало хто може відразу згадати сцену, в якій персонажа Брендана, бравого капітана О’Коннелла, хочуть повісити. Адже саме цей малозначний епізод ледь не коштував життя Фрейзеру! Чи бачиш, перші дублі сцени повішення здалися режисеру непереконливими.

Актор згадує: «Стівен Соммерс сказав, що кадри не вдалися. Попросив зробити ще дубль та перезняти сцену. Я погодився. І ось камера крутиться навколо мене, я стою навшпиньки, а хлопець, який тримав мотузку, підтягує її все вище і вище. Мені, відповідно, подітися нікуди, ноги втомлюються, мимоволі опускаюсь».

Витрати виробництва

Фрейзер розповідає далі: «І ось хлопець із мотузкою все тягне її вгору. Я ж спускаюся вниз. В якийсь момент організм не витримав, я знепритомнів. Розплющую очі, відчуваю, що лежу на боці, лікоть, на який приземлився, страшно болить, а на зубах хрумтить гравій». Зрозуміло, що на цьому моменті зйомки довелося перервати!

Рейчел Вайс, яка зіграла бібліотекаря Евелін Карнахан, казала, що Фрейзер прийшов до тями лише після сеансу штучного дихання. А координатор трюків, який, власне, і врятував чоловікові життя, привітав актора так:Тепер ти в одному клубі з Мелом Гібсоном. Він на зйомках “Хороброго серця” потрапив у таку саму ситуацію!»

Читайте також:  Трагедія актора Остіна Мейджорса, який прославився роллю у серіалі «Відчайдушні домогосподарки»

Несподівана суперечність

Прокинувшись, Брендан пішов відпочивати зі словами: «Ви як хочете, а я на сьогодні працювати закінчив». Наступного дня, втім, актор продовжив зніматися, як ні в чому не бувало. Жодних претензій до режисера чи координатора трюків Фрейзер не висуває навіть сьогодні. Проте режисер Стівен Соммерс вважав за необхідне розповісти свою версію того, що сталося!

«Фрейзер добре затягнув петлю, щоб все виглядало максимально правдоподібно. Потім ми почали знімати дубль, і щось пішло не так. Припускаю, що вузол перетис йому сонну артерію, а це вже змусило Брендана панікувати. Як би там не було, таку ситуацію він влаштував собі сам!»

А от як відреагував Фрейзер на такі одкровення режисера: «Соммерсу треба було показати, продати глядачеві, що Рік, мій герой, справді задихається. Так що технічно винен справді я. Винен у тому, що послухався вказівок мого режисера». Відповів коротко, але по суті!

Фото на прев’ю Gettyimages

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я