Якщо ви пригостите цією піцею гостей – усі будуть задоволені. Страва виходить дуже смачною, ситною та апетитною.
У складі цієї піци традиційні інгредієнти: ковбаса, сир, помідори, оливки. Класика жанру!
складові
Для начинки:
- сир – 200 г;
- помідори чері – 10 шт;
- сосиски чи варена ковбаса – 200 г;
- томатний соус – 5 ст. л;
- чорні оливки без кісточок – 100 г;
- сушене орегано чи базилік – 1 ч. л;
- оливкова олія – 1 ст. л.
Для тесту:
- борошно – 200 г;
- сіль – 1/2 ч. л;
- сухі дріжджі – 5 г;
- питна вода – 125 мл;
- оливкова олія – 2 ст. л.
Покроковий рецепт
1. Приготуйте тісто. Борошно просійте із сіллю через дрібне сито у велику миску. Додайте сухі дріжджі та перемішайте. Сформуйте з суміші, що вийшла, невелику гірку.
2. Зверху ложкою зробіть поглиблення. Влийте теплу питну воду та почніть замішувати тісто. Заважайте по колу, весь час в один бік, захоплюючи борошно зі стінок кратера.
3. Коли майже все борошно буде додано, влийте в тісто для піци 1 ст. л. оливкової олії і продовжуйте вимішувати до тих пір, поки вона не стане гладкою, еластичною (приблизно 10 хвилин).
4. З тесту, що вийшов, сформуйте кулю. Чисту миску змастіть маслом, що залишилося. Покладіть у неї тісто піци, верх затягніть харчовою плівкою. Залишіть у теплому місці на 1 годину.
5. Нагрійте духовку до 220 °C. Обомніть тісто піци і злегка вимісіть. Розкотіть у круглий коржик діаметром 25-30 см. Викладіть на деко, вистелене папером для випічки.
6. Приготуйте начинку простої піци. Натріть сир на середній тертці. Шинку наріжте тонкими скибочками. Помідори черрі розріжте на половинки (можна взяти два простих помідори середні і порізати їх на шматочки). Сосиски наріжте кружальцями (ковбасу – скибочками). Оливки наріжте кільцями.
7. Змастіть коржик тесту томатним соусом, посипте половиною тертого сиру. Розкладіть шматочки сосисок або ковбаси, помідори та оливки. Посипте сиром, що залишився, і сушеною пряною зеленню. Збризкайте оливковою олією. Випікайте піцу 10-15 хвилин|мінути|.
.