Хочете здивувати гостей смачними напоями або замість звичного торта запропонувати дорослим іменинникам по-справжньому п’янкий десерт? Використовуйте ідеї двох коктейлів, які підійдуть як для святкування Різдва, так і для новорічної ночі!
Кавово-гранатовий різдвяний пунш
інгредієнти
- 800 мл гранатового нектару
- 250 мл міцної кави
- паличка кориці, кілька насіння анісу
- 200-300 мл горілки
- 50 мл сиропу гренадину
- 1 пляшка сухого просікання (або будь-якого іншого улюбленого ігристого вина)
- лід
- листочки м’яти
- шоколад
Приготування
Прикрасьте краї келихів шоколадом та поставте в холодильник на 10 хвилин. Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі, трохи остудіть, і за допомогою ложки або кондитерського мішка акуратно полийте шоколадом краю келиха так, щоб він почав стікати (склянки необхідно заздалегідь поставити в холодильник, щоб шоколад в процесі прикраси швидше застигав).
Додайте в гарячу каву корицю та насіння анісу, нагрівайте в каструльці на невеликому вогні 3 хвилини, потім витягніть спеції та трохи охолодіть.
У великому графині змішайте гранатовий нектар, каву, горілку та сироп гренадину.
Покладіть у склянки лід, налийте півсклянки суміші для пуншу, а частину келиха, що залишилася, наповніть просік.
Прикрасьте листочками м’яти та подавайте.
М’ятний коктейльний десерт
інгредієнти
- 200 мл улюбленого вершкового лікеру
- 200 мл м’ятної горілки або м’ятного лікеру
- 100 г сиру маскарпоне
- 100 г вершків
- ½ ч.л. меленої кориці
- ч.л. тертого мускатного горіха
- кольоровий цукор для прикрашання келихів
Приготування
Прикрасьте краї келихів – намочіть край кожного келиха водою або апельсиновим/лимонним соком та зануріть у цукор.
Змішайте у шейкері вершковий лікер із м’ятною горілкою і розлийте по келихах.
Збийте тверду піну з маскарпоне, вершків та спецій.
Додайте в кожен келих із напоєм столову ложку збитої маси та подавайте!
Рецепти запропонувала мережа магазинів AlkOutlet.
.