Адміністратор району ЦДС викликає критику

15

Різдвяне послання адміністратора району Баутцен Удо Вітшаса про розміщення біженців викликає критику. У відео, опублікованому на Facebook у вівторок увечері, політик ХДС, серед іншого, заявив, що біженців не можна розміщувати у гімназіях чи децентралізованому житлі в окрузі. «Ми не маємо наміру пускати кров спорту, чи то шкільний чи аматорський спорт, заради цієї політики притулку», – сказав Вітшас у відеоролику.

Крім того, сказав він, районна адміністрація не хоче, щоб «приїжджі люди, які не знають нашої культури, не знають наших правил, розміщувалися тут зараз у багатоквартирних будинках та окремих квартирах та погоджувалися задля цього на загрозу соціальному світу». Він залишив відкритим питання про те, де хоче розмістити прохачів притулку.

Потім Вітшас захищався на своїй сторінці у Facebook. Він розкритикував скорочену презентацію у соціальних мережах. Йшлося не про загальне розміщення прохачів притулку, а про конкретні наслідки рішення районної ради про відмову від подальшого запланованого спільного розміщення у Хойєрсверді. За словами Вітшаса, за допомогою відео він хотів відреагувати на побоювання спортивних клубів та орендарів.

Кречмер: «Люди будуть розміщені гідно».

Міхаель Кречмер, лідер ХДС та прем’єр-міністр Саксонії, також виступив із скороченою презентацією. Він сказав, що ці заяви були вирвані з контексту, що створило хибний контекст. «Люди, які зараз приходять до нас, будуть розміщені тут належним чином і їх доглядатимуть відповідно до кращих стандартів. Це взагалі не питання».

Кречмер висловився за розміщення біженців у спільному житлі з метою організації соціальної та медичної допомоги та процедури, що ґрунтується на верховенстві закону. Усюди в Німеччині, за його словами, обговорювалося питання щодо використання спортивних залів для розміщення тих, хто шукає захисту. «Ми не хочемо цього у Саксонії. Ми свідомо хочемо організувати інші форми розміщення.

Читайте також:  Король вітає вибачення за рабство

Комісар у справах іноземців виступає за децентралізоване житло

Геерт Маккенрот, уповноважений у справах іноземців Саксонії, який також є християнським демократом, висловився за децентралізоване розміщення біженців, стверджуючи, що це буде краще для інтеграції, зокрема, сімей. За його словами, Вітшас завдає шкоди ринку праці в районі Баутцен, оскільки його заяви також відштовхують іноземних робітників від бажання оселитися та працювати в районі Баутцен.

Критика повідомлення Вітшаса прозвучала і від глави уряду Тюрінгії Бодо Рамелова (ліворуч): член ХДС пояснював громадянам, чому людей, які шукають захисту, не пускають у вільні квартири, а згодом побажав їм «благословенного Різдва». «Він не розумів різдвяну історію! Щоправда, ні!», – написав Рамелоу у Твіттері.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я