5 способів заощадити на новорічних подарунках

9

Новорічні свята – один із найзатратніших періодів року. Хочеться порадувати всіх дорогих людей, поласувати делікатесами та обов’язково купити нові вбрання. Розповідаємо, як не розоритися напередодні заповітної ночі.

Планування бюджету – один із найнадійніших методів. Необхідно, озброївшись папером та ручкою, записати, скільки всього коштів у вас буде до початку місяця чи тижня. Далі потрібно перераховувати категорії витрат, не забуваючи про необхідні та зі святом зовсім не пов’язані. Коли всі вони будуть розписані, рахуйте залишок коштів. Виходячи з отриманої суми, складайте наступний список.

До нього увійдуть ті, кого хочете порадувати. Тут можна зробити позначки, що полегшують життя. Наприклад, червоним кольором можна виділити тих, кому ви хотіли зробити подарунок дорожчим, а синім тих, хто отримає просто приємний презент. Не зайвим буде пам’ятати і про те, що у відповідь ви й самі отримаєте щось від усіх обдарованих, а отже, можна натякнути на покупку того, що вам дійсно потрібно. Наприклад, косметики, яка незабаром закінчиться.

Ще один непоганий спосіб заощадити на подарунках – піднести сімейним парам щось одне, Актуальне для всіх. Наприклад, родичів можна порадувати технікою для полегшення побуту чи затишку будинку. Також можна вчинити і з друзями чи вчителями дитини. Наприклад, до школи чи дитячого садка можна принести велику коробку солодощів з підписом: «Нашим дорогим педагогам».

Анонімна гра «Таємний Санта» також дозволяє витратити комфортну суму та отримати незабутні емоції. Її особливість у тому, що буде визначено грошову вартість подарунків, яка влаштовуватиме всіх учасників. При цьому кожен матиме фактично рівноцінний подарунок-сюрприз.

Не зайвим буває напередодні Нового року вивчити сайти з оголошеннями про продаж різних речей. Там далеко не завжди продають те, що вже було використано. Подібними майданчиками користуються навіть невеликі магазини, які продають деякі речі зі свого асортименту дешевше в Мережі.

Читайте також:  Ознаки того, що незабаром вас наздожене нервовий зрив

Подарунки, зроблені своїми руками, Як і раніше приємні практично всім. Навіть дорослі можуть зробити дуже красиву і по-справжньому унікальну річ для тих, хто їм дорогий. Наприклад, посуд у техніці декупаж, різдвяний вінок із ялинових гілок, букет із солодощів або картина, що підходить під інтер’єр, пише EG.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я