Якщо ви традиційно готуєте на новорічний стіл салат олів’є, вам можуть стати у нагоді правила, які допоможуть не допустити помилок і не зіпсувати смак страви.
Пропорції овочів
Часто під час приготування олив’є людина намагається додати якнайбільше продуктів, щоб усім вистачило цієї смачної страви. Як результат, страждає сам салат. Особливо це трапляється, якщо взяти занадто багато картоплі. Вона просто вб’є смак решти інгредієнтів. Також краще вибирати таку картоплю, яка не має багато крохмалю у своєму складі, пише ТСН.
Мало яєць
Саме завдяки вареним яйцям салат відрізняється дуже ніжним та приємним смаком. Можете сміливо додавати в олів’є 3-5 яєць – зазвичай, залежно від їх розміру.
Не додавайте консервований горошок
Практично всі, хто готує цю страву на новорічний стіл, додають салат лише консервований горошок. Але кухарі радять замінити його свіжим замороженим горохом, який потрібно перед додаванням трохи відварити в злегка підсоленій воді. Так ви отримаєте яскравіший смак страви і здивуєте своїх гостей.
Краще замінити ковбасу
Можливо ви не знали, але в оригінальному рецепті ковбаси не було. До складу олів’є входило лише відварене м’ясо. Тому краще і тепер додати філе індички, курки або відварену яловичину. Можна навіть зробити мікс із різного м’яса. Завдяки заміні всього цього одного інгредієнта ви зможете отримати набагато смачнішу та яскравішу страву.
Якщо ви не допускатимете таких помилок, то вже цієї новорічної ночі зможете насолодитися по-справжньому смачним салатом олів’є. А ще спробуйте приготувати домашній майонез, а не купувати магазинний. Тоді страва стане ще кориснішою.