Деменція – це не речення, якщо ви діяти заздалегідь. Правильне харчування може бути першим кроком для захисту мозку, особливо для тих, хто стикається з віковими ризиками.
Кількість випадків деменції в Німеччині продовжує зростати, повідомляє echo24.de. Більше того, захворювання вражає не тільки людей похилого віку, але все частіше – частіше – середні. Незважаючи на те, що все ще неможливо повністю вилікувати деменцію, експерти впевнені: Ви можете підтримувати здоров’я мозку за допомогою способу життя і, по -перше, дієтою.
Доктор Барбара Плагг з південного Тірола детально описав, як і що варто підтримувати пам’ять та психічні здібності.
Продукти, які варто їсти щодня:
- Щонайменше три порції цільних зерен: вівсяна каша, плівка, булгур, цілий борошно -хліб, коричневий рис;
- Принаймні одна порція овочів (не рахуючи листя): брокколі, морква, огірки, спаржа, перець.
- Корисні продукти, які варто їсти кілька разів на тиждень:
- Зелений лист овочів – щонайменше шість порцій;
- Горіхи – щонайменше п’ять разів на тиждень;
- бобові – чотири порції;
- ягоди – двічі на тиждень;
- Страви з птахів – щонайменше двічі;
- Риба не менше раз на тиждень.

Під час приготування їжі та салатів варто використовувати оливкову олію. Він містить корисні жирні кислоти і допомагає зменшити запальні процеси.
Слід дотримуватися обмежень
Експерти консультують не лише додавання корисних продуктів, але й зменшують частку шкідливих.
Це стосується:
- Випічка та солодощі – не більше п’яти порцій на тиждень;
- Червоне м’ясо – максимум чотири порції;
- Смажені вироби та сир – не більше однієї порції на тиждень;
- Масло і маргарин – менше однієї столової ложки на день.
За словами вчених, люди, які їли за принципами розуму, мали менше відкладень білка в мозку – типову хворобу Альцгеймера. І бразильське дослідження показало: Чим більш оброблені продукти в раціоні, тим вище ризик когнітивного зниження.























