Які овочі не можна їсти сирими?

2

Ці овочі категорично не можна вживати без приготування.

Які овочі не можна їсти сирими?

У гонитві за вітамінами багато хто воліє вживати овочі в сирому вигляді, не підозрюючи про можливі наслідки. У цій ситуації важливо знати, які овочі в жодному разі не можна їсти сирими.

Які овочі в жодному разі не можна їсти сирими

Вероломна картопля. Хто б міг подумати, що звичайна картопля приховує небезпечний секрет. У його бульбах причаївся соланін – природний захисник рослин від шкідників. Особливо багато його у шкірці та зелених ділянках. Ця підступна отрута не щадить і людину. Але є просте рішення — достатньо зварити чи запекти картоплю. При нагріванні соланін втрачає свою силу.

Картопля. Фото: aussiedlerbote.de

Хитрий баклажан. У світі овочів баклажан доводиться картоплі близьким родичем. Сучасні сорти стали менш токсичними. Але ризикувати однаково не варто. Сирий баклажан може влаштувати справжній бунт у шлунку – від спазмів до нудоти. До того ж, необроблена м'якоть відлякує гіркотою.

Загадковий нут Цей представник бобового сімейства славиться своїми поживними властивостями. Але в сирому вигляді він таїть у собі фазін – Речовина, здатна перетворити обід на даний випробування. Токсин залишає боби лише після тривалого варіння. Тому не варто експериментувати із сирим нутом.

Підступна квасоля. Фахівці б'ють на сполох — навіть крихітна порція сирої квасолі може стати причиною отруєння. В усьому винен той самий фазин. Цей шкідник білок здається тільки під впливом високих температур. Тому квасоля потребує ретельної теплової обробки.

Кислотний ревінь. Цей кислуватий овоч часто стає героєм десертів та напоїв. Але у сирому вигляді він може завадити організму засвоювати важливі мінерали. Щавельна кислота, на яку багатий ревінь, пов'язує кальцій, магній та залізо. На щастя, варіння вирішує цю проблему.

Читайте також:  7 практичних порад правильного харчування для схуднення

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я