Яка суть шкоди від соди та ковбаси?

7

Вчені під назвою найнебезпечніші перероблені продукти.

Чіпси хрусткі спокусливі. Сода приємно шипіння. Локшина швидкого приготування настільки зручна. І якщо ви все ще вирізаєте ковбаси на нього. Смачно! Але шкідливий. Але яка справжня суть цієї шкоди від соди та ковбаси?

Майже 40% від того, що ми їмо, – це високо оброблена продукція. Вони зручні, смачні та економлять час. Але така їжа пов’язана з багатьма захворюваннями і зменшує життя.

У той же час виробники продовжують виробляти все більш привабливі продукти, і ми продовжуємо їх купувати. Ось що найпопулярніші з них насправді небезпечні.

Найбільш підступні продукти

Доктор Маттіас Рідл називає такі продукти “помилковою їжею”.

Вони схожі на справжню їжу, але не дають організму необхідні поживні речовини.

Термінові напої та солодкі соки:

  • містять штучні підсолоджувачі,
  • порушувати роботу кишкової мікрофлори,
  • спровокує переїдання,
  • Вони звикають до солодощів.

Ковбаси:

  • перенасичений сіллю,
  • містити консерванти,
  • часто включають транс -жири,
  • Провокуйте підвищений апетит.

Чіпси та закуски:

  • містити акриламід – небезпечну речовину, утворену під час смаження,
  • багатий “порожніми” калоріями,
  • перевантажений солями та підсилювачами аромату,
  • Зателефонуйте до тяги до закусок.

Сухий сніданок:

  • часто містить прихований цукор,
  • Включіть штучні барвники,
  • є багато ароматів,
  • швидко збільшити рівень цукру в крові.

Чому вони такі шкідливі?

Цікаво, що більшість людей навіть не думають про те, як створюється їх їжа.

Спеціальна виробнича фабрика в Китаї. Фото: Лю Xianglong/Sipa Asia через Zuma Wire/DPA

Тим часом сучасне виробництво їжі більше схоже на хімічну лабораторію, ніж на традиційну кухню.

Після виробництва вони стають:

  • перенасичений сіллю і цукром,
  • містять штучні добавки,
  • спровокує переїдання,
  • порушити кишкову мікрофлору,
  • Створіть навантаження на печінку.

Що в першу чергу виключити свій раціон?

  • Солодкі содові напої,
  • ковбасні продукти,
  • алкоголь,
  • Чіпси та закуски.
Читайте також:  Екологія поза політикою: захист від клімату, втрачений для міграції

Як замінити:

  • Свіжі фрукти та овочі,
  • бобові,
  • горіхи,
  • Цільно зернові продукти.

Практичні поради:

  • Готуйте на майбутнє та заморозити порції,
  • Використовуйте кулінарні набори (кулінарні коробки),
  • Прочитайте композицію продуктів,
  • Виберіть продукти з мінімальною обробкою.

Важливо пам’ятати, що не вся обробка шкідлива. Теплова обробка робить багато рослин їстівними, бродіння може бути корисним, а заморожування зберігає поживні речовини.

Гороховий суп. Фото: Valeria boltneva / pexels.com

Може здатися, що неможливо відмовитися від улюблених продуктів. Але справа не в повній відмові, а у свідомому виборі.

Почніть невеликий – замініть один шкідливий продукт корисним. Через місяць додайте ще одну заміну. Поступово ви помітите, як змінюється ваш смак, і з ним – та здоров’я.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я