У Рівному під час тренінгу обговорювали гендерно-чутливі практики та надання допомоги постраждалим від сексуального насильства

36

У Рівному відбувся тренінг щодо запобігання, протидії та зниженню ризику сексуального і гендерно зумовленого насильства для представників громадських організацій, ініціативних та волонтерських груп, які працюють з ВПО та самих ВПО.

Тренерка Лариса Гунько – голова правління Центру підтримки громадських ініціатив “Чайка” та учасники обговорювали перспективні гендерно-чутливі практики надання допомоги постраждалим від сексуального насильства під час воєнного конфлікту.

Агенція розвитку громад Прикарпаття

Беручи до уваги досвід інших країн, учасники розглянули довгострокові наслідки сексуального насильства під час війни, залучення громади до подолання цих травматичних подій та довгострокові можливості підтримки та спілкування з постраждалими. Учасники отримали інформацію щодо відповідних норм міжнародного права, зокрема Стамбульської конвенції, існуючих протоколів допомоги постраждалим та координації системи підтримки між суб’єктами в умовах воєнного стану.

Агенція розвитку громад Прикарпаття

Організація тренінгу: ГО “Агенція розвитку громад Прикарпаття” у межах суб-гранту проєкту «Створення рецепції евакуації з багатофункціональними сервісами» реалізує БО «Мережа 100 відсотків життя» у партнерстві з Рівненською обласною державною адміністрацією та Кластером з питань управління та координації місцями компактного проживання внутрішньо переміщених осіб (СССМ Кластер), за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне», ГО «Агенції сталого розвитку міста», ГО «ЦЕНТРУ ІНТЕГРАЦІЇ», РОО ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» та ГУ Національної соціальної сервісної служби в Рівненській області.

Агенція розвитку громад Прикарпаття

Читайте також:  У Рівному таксі перевозитиме безкоштовно лікарів з та на роботу

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я