Що таке харизма та як їй навчитися?

274

Прийнято вважати, що харизма — це суперздатність, якою людина наділена від природи, і окрім потужної чарівності, здатності справляти враження, особистої привабливості таким персонажам супроводжує талант підкорювати серця, добре підвішену мову, уміння переконувати і лідерські якості. Психологи вважають, що всіх харизматиків поєднує важливу якість: вони швидко розуміють.

На думку експертів, чуйність у сприйнятті інформації, швидкість її обробки та подальшої реакції – ключ до ідеального спілкування. Безпомилково вловлюючи зміст сказаного і не втрачаючи ідеального моменту, щоб видати у відповідь щось смішне чи розумне, легко уславитися прекрасним співрозмовником і стати душею компанії, зазначає Elle.

Психологи впевнені, що харизма – це не вроджена якість особистості, а результат певного стилю мислення/поведінки, якому можна навчитися.

Уважність

Мається на увазі увага і до себе, і до оточуючих. У діалозі найзручніше тренувати харизму, оскільки результат зрозумілий з реакції співрозмовника. Секрет успіху – в умінні слухати (і чути) та своєчасної реакції на сказане.

Уважність розвивається в гармонії тіла, розуму і душі, психологи радять вести усвідомлений спосіб життя, частіше йти на поводу у цікавості, практикувати відкритість по відношенню до світу та оточуючих. Ці звички дозволять зберігати зосередженість і випромінювати внутрішній спокій, який благотворно діє інших, вселяючи впевненість у стресових ситуаціях.

Емпатія

Здатність співчувати і співпереживати дозволяє досягти більшого, ніж уміння безпристрасно «йти головами». Ті, хто доброзичливий і поступливий, швидше завоюють зустрічну довіру та співчуття. Варто, однак, мати на увазі, що емпатія не має нічого спільного з догідливістю, підлещуванням, лестощами або слабкістю. Навчання харизмі має на увазі захист своїх інтересів – з властивою вам ввічливістю та елегантністю.

Емоційна відкритість

Харизматичні люди як співпереживають іншим, а й бояться висловлювати власні емоції. Вони не соромляться прояви щирих почуттів і не мають звички до награності з приводу і без. Саме тому вони такі привабливі, оскільки у будь-якій ситуації виглядають природно, людяно та самобутньо. Людині, яка не вдає, хочеться довіряти.

Читайте також:  Більше ніяких сліз: як різати цибулю, щоб не щипало очі

Позитив та ентузіазм

Позитивна енергія, відкрита усмішка, заразливий сміх і неприкрита жага до життя притягують як магніт — здається, просто побувавши поряд з такою людиною, можна підзарядитися. Харизматики вміють надихати і мотивувати, при цьому абсолютно не напружуючись, тому що знають чого хочуть і не діють на шкоду самооцінці.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я