Вчені виявили, як популярні продукти тихо руйнують здоров'я тіла та психіки.
Ніж ультра -спектр продуктів шкідливі
Чіпси, шоколад, сода – ці продукти настільки смачні, що важко протистояти. Тим часом серйозна небезпека ховається за цими невинними радощами. Дослідники стурбовані. Це така їжа, яка може викликати серйозні захворювання. І мова йде не лише про зайву вагу. Давайте розберемося, які ультра -швидкості продукти все ще шкідливі.
Чому ми не можемо зупинитися?
Секрет полягає в “гіператактивному” смаку, який створюється штучними смаками. Вони змушують нас ігнорувати сигнали насичення і продовжують їсти навіть після того, як організм отримав достатньо калорії. Вчені називають це “гедонічним харчуванням” – коли причини споживання їжі не голодують, а задоволення.
Експерти розрізняють чотири основні групи ризику:
- напої та закуски;
- кондитерська;
- молочні продукти;
- Веганські замінники м’яса.
Так, так! 70% веганських замінників містять ароматизатори, тоді як серед звичайних м'ясних продуктів є лише 8%.
Дослідження показують страхітливий зв’язок між використанням ультрасовідних продуктів та низкою захворювань:
- набрати зайву вагу;
- розвиток цукрового діабету;
- перегони тиску;
- несправності в печінці;
- проблеми з кишечником;
- онкологічні захворювання.
Але найбільш несподівані – така їжа може навіть вплинути на психічне здоров'я, провокуючи тривожні розлади, депресію та проблеми зі сном. Вчені пов'язують це зі змінами кишкової мікробіоми.
Правильний вибір
Експерти розробили вільне акуратне (натуральне харчування з трьома перевіреними інгредієнтами), що допоможе знайти шкідливі компоненти у складі продуктів.
Досить запам'ятати три прості правила:
- Повністю виключайте продукти з ароматизаторами та підсолоджувачами;
- Обмежте споживання продуктів, де цукор включається до перших трьох інгредієнтів;
- Дотримуйтесь кількості цукру – не більше 40 грам на день.