Мама померлої у Рівненській обласній лікарні дівчинки розповіла деталі трагедії (відео)

155

Двомісячна донька Клавдії — Поліна, померла після операції в обласній дитячій лікарні. Її оперували через грижу на спині.

Про це 19 грудня журналістам розповіла її матір Клавдія, пише Суспільне.

Двомісячна Поліна, як ідеться у лікарському висновку про смерть, померла від опікового шоку після контакту з обігрівальним приладом. В медзакладі кажуть, що не розуміють, як таке могло статись.

“З перших днів нас консультував нейрохірург, який нас і оперував. Ми пройшли всі аналізи, в нас все було чудово, не було протипоказань до операції. Операція тривала майже чотири години. В 12 годин в мене забрали Полінку, і о четвертій годині прийшов нейрохірург і сказав, що операція закінчена, пройшла успішно”, — пригадує Клавдія.

До дитини пустили через дві години після операції, каже жінка.

“Я сиділа, чекала, вже мама моя прийшла, вони бігали і кажуть — “трошки обпеклася”. Викликали з опікового жінку. До дитини мене пустили після операції, вона була вся в бинтах”, — каже жінка.

Опіки дитина отримала від нагрівального елементу, який використовують при оперуванні немовлят, кажуть у лікарні.

“Призначили одразу невідкладне лікування, тому що це перша стадія опікової хвороби — опіковий шок. Всі протишокові заходи ми одразу розпочали і почали надавати допомогу. Стан дитини залишався тяжкий, прогресивно він погіршувався в динаміці і на наступний день о першій годині ночі вона, на жаль, померла. Що сталося, я… Щось, мабуть, з тою грілкою. Я не фізик і не хімік, мабуть, щось там сталося”, — розповідає заввідділення анестезіології Сергій Матвіїв.

Керівник лікарні каже, що про випадок вони самі повідомили у поліцію.

“Ми одразу, коли це сталося, чесно призналися мамі. Ми просто думали, що вдасться з цієї ситуації вийти, вдасться врятувати дитину. Ми знаємо цих лікарів — це хороші лікарі і персонал, і ми самі поки що не можемо зрозуміти і з’ясувати, чому і звідки воно так взялося”, — каже директор обласної дитячої лікарні Віталій Бойко.

Читайте також:  Сьогодні у Рівному курсуватиме вдвічі менше тролейбусів

В лікарів та персоналу, який був присутній під час операції, взяли пояснення для слідства, яке розпочали правоохоронці. У пресслужбі Нацполіції області повідомили, що, відповідно до лікарського свідоцтва, смерть дитини настала внаслідок опікового шоку, термічного опіку 45% тіла І-ІІІ ступеня, отриманого внаслідок контакту із обігрівальним приладом у медзакладі. У справі призначили експертизи.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я