Куди поїхати восени до Європи: 10 найкращих місць для подорожей та відпочинку

576
осінь

Осінь Європа стає особливо привабливою для подорожей: саме восени погода стає оптимальною для прогулянок, а на вулицях міст у рази знижується кількість туристів. Ще два важливі плюси для подорожі Європою восени – це зниження цін на авіаквитки та проживання в готелях.

Але куди краще поїхати восени до Європи? Вибір просто божевільний. Щоб спростити завдання, ми підготували ТОП-10 найкращих місць у Європі, які припадуть до смаку як мандрівникам з рюкзаком, так і любителям спокійного відпочинку в готелі.

№1. Любляна, Словенія

Можна вирушити до озера під назвою Блед, яке по праву вважається одним із наймальовничіших озер у всій Європі.

У місті є невеликий замок, розташований на мальовничому пагорбі. Однак він займе увагу туриста максимум на пів дня, після чого можна вирушити на прогулянку нескінченними вуличками середньовічного міста, які пробігають посеред різнокольорових будівель. У місті також знайдеться маса колоритних кафе, в яких приємно і просто попити чаю, і підкріпитися ситною їжею.

Любляна

№2. Ліверпуль, Великобританія

Ліверпуль – найкраще рішення для шанувальника The Beatles.

Вирішення завдання про те, куди поїхати восени до Європи шанувальнику гурту The Beatles цілком очевидне – це англійський Ліверпуль. Місто з величезною привітністю приймає туристів, знайомить їх з історією популярної рок-групи, футбольного клубу, та й загалом з історією Англії. Адже не дарма Ліверпуль часто називають музеєм Європи.

Ліверпуль

№3. Парос, Греція

Монастірі – найкращий пляж острова Парос.

Шанувальникам середземноморського відпочинку восени можна вирушити до Греції, щоб встигнути скупатися в морі та погуляти серед білих будиночків островом Парос. Досвідчені туристи радять вирушати на пляж Монастірі, який вважається одним із найкращих на острові.

Парос

№4. Азорські острови

Це дивовижне місце, яке сподобається тим, хто хоче за раз побачити все.

Читайте також:  Лікар пояснив, як захистити лапи собак узимку

Води Атлантичного океану навколо Азорських островів нагадують Карибське море, зелені безкраї поля могли б викликати заздрість у будь-якого ірландця, а червоні черепичні дахи створюють ілюзію про подорож південною Європою. Азорські острови припадуть до смаку мандрівникам, які люблять піші прогулянки та смачну свіжу їжу.

Азорські острови

№5. Голуей, Ірландія

Голоуей – найкраще містечко для любителів мистецтва, середньовічних вуличок та справжніх ірландських пабів.

Куди поїхати восени до Європи шанувальнику мистецтва та музики? Відмінним вибором стане ірландське містечко Голуей, яке славиться своїм університетом та безліччю коледжів. А ще турист знайде тут середньовічні вулички та безліч справжніх ірландських пабів.

Голуей

№6. Національний парк Піренеї, Франція

Парк Піренеї – вибір шанувальників банджі-джампінгу.

Неймовірні скелі, древні ліси, класичні середньовічні міста, а також термальні ванни – тут можна знайти відпочинок на будь-який смак. Також до Національного парку Піренеї приїжджають шанувальники банджі-джампінгу, щоб зірватися вниз у неймовірно мальовничий каньйон.

Національний парк Піренеї

№7. Будапешт

Осінь у Будапешті найбільш чудова.

Дуже оптимальний варіант для тих, хто зібрався поїхати до Європи восени з України. У Будапешті повно чудової архітектури, яка восени починає грати новими фарбами завдяки гарячим відтінкам листя дерев. У Будапешті також можна побалувати себе термальними ваннами та смачною натуральною їжею.

Будапешт

№8. Мальта

Куди поїхати восени до Європи, щоб торкнутися історії? Звісно ж, на острів Мальта.

Колись острів по черзі належав то фінікійцям, то римлянам, то французам, то англійцям… Як наслідок, тут досі можна побачити руїни давніх цивілізацій. Але окрім історії Мальта також славиться неймовірними пляжами.

Мальта

№9. Стокгольм

З середньовічної Європи до сучасного мегаполісу.

Щоб дізнатися, як можна перетворити середньовічну Європу на справжній сучасний мегаполіс – варто вирушити до Стокгольма. Звичайно, місто буде досить дорогим для середнього українця, проте вже точно не дозволить пошкодувати про витрачені кошти.

Читайте також:  Путівник по Аджману

Стокгольм

№10. Сардинія

Пляжі, вино, ніжний клімат – вибір для мандрівників різного віку.

Ще один варіант для тих, хто обирає куди поїхати восени до Європи – це Сардинія. Пляжі, вино і ніжний клімат чудово підійдуть мандрівникам різного віку. До того ж, яскрава Сардинія зможе здивувати навіть тих, хто вже не раз бував в Італії.

Сардинія

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я