Колишній секретар концтабору подає апеляцію

25

У ході судового процесу, який може стати останнім, пов’язаним із масовими вбивствами націоналістів, представник Nebenklage та захист засудженого колишнього секретаря нацистського концтабору «Штутхоф» Ірмгард Ф. подали апеляцію.

“Таким чином, вердикт не є юридично обов’язковим”, – оголосив регіональний суд Ітцехое. У вівторок минулого тижня 97-річну жінку було засуджено до двох років позбавлення волі умовно за співучасть у вбивстві у більш ніж 10 000 випадках. Тепер Федеральний Верховний Суд має розглянути питання, чи мала місце процесуальна помилка.

За даними Судової палати, обвинувачений працював цивільним службовцем у комендатурі «Штутхофа» під Данцигом із червня 1943 року до квітня 1945 року. Таким чином, вона допомагала відповідальним за концентраційний табір у систематичному вбивстві в’язнів. Оскільки на момент скоєння злочину їй було лише 18–19 років, судовий процес відбувався у палаті у справах неповнолітніх.

Судовий процес розпочався 30 вересня 2021 року. Протягом 40 днів судового розгляду суд заслухав як свідків вісім із 31 спільного позивача. Винісши вирок, суд задовольнив вимогу обвинувачення. Захист вимагав виправдувального вироку. Більшість із 15 об’єднаних позивачів погодилися з вимогою звинувачення про покарання.

Під час Голокосту, геноциду європейських євреїв під час Другої світової війни, німецький нацистський режим систематично вбивав близько шести мільйонів євреїв у Європі з 1941 до 1945 року – близько двох третин єврейського населення Європи.

Читайте також:  Десятки штатів США подали до суду на компанію Meta

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я