Колишній лідер перевороту приведений до присяги як новий прем’єр-міністр

29

На Фіджі Сітівені Рабука (74 роки) був приведений до присяги як новий прем’єр-міністр. Раніше колишній лідер путчу та екс-прем’єр отримав 28 голосів на закритих виборах до парламенту в суботу. Чинний президент Френк Ворек Байнімарама (68) отримав 27 голосів.

Баїнімарама очолював уряд протягом 16 років після приходу до влади колишнього воєначальника внаслідок перевороту 2006 року. Потім він став демократично обраним прем’єр-міністром у 2014 році.

Обрання Рабукі поклало край 10-денному періоду невизначеності в острівній державі. На парламентських виборах 14 грудня жодна з партій не здобула більшості місць. Проте Соціал-демократична ліберальна партія, яка отримала три місця, оголосила у вівторок, що сформує коаліцію з Партією Народний альянс Рабукі. Це дало їм мінімальну більшість у 28 місць, необхідну для формування уряду.

Вперше Рабука став прем’єр-міністром у 1987 році після двох переворотів і залишався на цій посаді з перервами до 1999 року.

Тихоокеанська держава налічує понад 300 островів та близько 900 000 жителів. Фіджі незалежні від Великої Британії з 1970 року.

Читайте також:  Набула чинності вимога для подорожуючих з Китаю

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я