Голівудські зірки, предки яких народилися в Україні

117

У Штатах зірки з українським корінням — явище досить звичайне. Чи бачиш, США — країна переселенців, місце, куди споконвіку прагнули люди з країн, що роздираються війною, у пошуках мирного життя. А у першій половині ХХ століття на нашій планеті було мало неспокійніших місць, ніж Україна. Розвал Російської імперії, кривава мішанина Жовтневої революції, моторошні репресії більшовиків, жахливі бої Другої світової… Багатостраждальна країна перенесла величезну кількість випробувань. Не дивно, що українська діаспора в Штатах зараз настільки багата на таланти!

Зірки з українським корінням: нащадки переселенців

Леонардо Ді каприо

Без оскароносного Лео не обходиться жоден подібний список. Бачиш, бабуся Ді Капріо була родом із Одеси. У Штати жінка переїхала з Німеччини під ім’ям Хелен Іденбіркен. Але справжнє ім’я бабусі Леонардо – Олена Смирнова. Колись Олена втекла з імперії, що розвалилася, до Німеччини, там вийшла заміж, потім пережила страшну війну. А вже 1955 року перебралася із донькою до США.

Вупі Голдберг

Дивлячись на знамениту американську комедіантку, складно припустити, що у роду Голдберг були українці. Середньостатистичний глядач швидше подумає про єврейське походження Вупі, яке, мовляв, легко читається на прізвище. І помилиться! Прізвище актриси – лише псевдонім, який вона колись взяла за порадою матері. А ось українське коріння у Вупі справді є. З’ясувалося, що одна з прабабусь Голдберг народилася в Одесі!

Боб Ділан

Думаю, ти вже здогадався, що американські зірки з українським корінням чомусь здебільшого виявляються онуками одеситів. Легендарний Боб Ділан також не став винятком! Бабуся і дідусь співака зі світовим ім’ям одеські євреїякі виїхали з міста біля моря у 1905 році.

Леонард Німий

Актор, який прославився завдяки ролі Спок у франшизі «Зоряний шлях», з’явився на світ у Бостоні в родині українських переселенців. Німий, щоправда, став винятком із правил. Батьки артиста були не одеситами, але жителями Хмельницької області. Макс і Дора Німою перебралися до Бостона з Ізяслава.

Читайте також:  Війна в Україні: ситуація у Чорному морі

Чак Паланік

Дід знаменитого письменника по материнській лінії був українцем. Чоловік емігрував до США через Канаду і осів у Нью-Йорку ще далекого 1907 року. Автор, який прославився на весь світ завдяки книзі «Бійцівський клуб», зізнається, що поки що так і не знайшов можливості побувати на землі предків. Але рідний брат Чака живе в Україні й досі.

Віра Фарміга

Преса часом називає популярну актрису та співачку «українкою з Нью-Джерсі». Навіть рідна мова Віри — зовсім не англійська! Фарміга з’явилася на світ у багатодітній родині переселенців і до школи практично не розмовляла англійською. Зараз Віра стала однією з найактивніших представниць діаспори.

Сільвестр Сталлоне

Італійське коріння знаменитого Слая відоме усьому світу. Але про своє українське коріння сам Сильвестр дізнався вже після того, як став знаменитим. Через зв’язки у радянських спецслужбах Сталлоне отримав інформацію про предків по материнській лінії, які мають покоління жили в Одесі!

Стівен Тайлер

Легендарний музикант, лідер гурту «Aerosmith», Стівен народився у місті Йонкерс, що у штаті Нью-Йорк. Проте традиції предків у будинку Тайлера завжди дотримувалися трепетно. На столі вокаліста часто бували борщ та вареники, страви, звичні дідові музиканта. Ну, а той свого часу перебрався до Штатів з України.

Дастін Хоффман

Оскароносний режисер, як і багато інших американських зірок з українським корінням, з’явився на світ у сім’ї нащадків українських євреїв. Колись Френк та Естер, дідусь та бабуся Дастіна, жили у місті Біла Церква, що на Київщині. Але у пошуках кращої частки змушені були перебратися за океан.

Вищеперелічені гучні імена – лише вершина айсберга. При найближчому розгляді українське коріння знайдуться у десятків і сотень відомих американців. Так, багата земля українська талантами. Складно уявити, якою квітучою була б Україна в XX столітті без усіх воєн і катаклізмів, що трапилися з нею.

Читайте також:  Чому Дрю Беррімор не дарує своїм дітям подарунки на Різдво

Фото на прев’ю Gettyimages

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я