Чому Анджеліна Джолі пішла з посади посланника ООН

27

Цілих 20 років паралельно з кар’єрою актриси Анджеліна Джолі працювала у системі ООН. Вона виконувала гуманітарні місії та всіляко допомагала біженцям із різних країн. Але зараз Джолі змінює свою траєкторію. Актриса прийняла важливе рішення, і вона більше не буде послом доброї волі ООН. Чи означає це, що знаменитість перестане допомагати біженцям у всьому світі?

Чому Анджеліна Джолі пішла з посади посланника ООН

Анджеліну Джолі знають не лише як талановиту оскароносну актрису. Вона відома також своєю гуманітарною діяльністю. Все почалося багато років тому, коли Джолі знімалася у фільмі «Лара Крофт: Розкрадача гробниць». Тоді актриса на власні очі побачила ту гуманітарну катастрофу, яка утворилася у країнах третього світу. У Джолі виникло щире бажання допомагати, тому вона звернулася до ООН.

Вже на початку своєї благодійної діяльності Джолі відвідала країни, де часто побачене шокувало її. Анджеліна була в Танзанії, Сьєрра-Леоні, Камбоджі, Пакистані.. Пізніше вона відвідувала й низку інших країн і продовжує це робити досі. Загалом із ООН актриса співпрацювала 20 років.

2012-го Анджеліна стала спеціальним посланцем. Її завжди турбували долі біженців. Джолі здійснила більше 60 польових місій у різних країнах. Але зараз вона йде зі своєї посади в ООН.

Невже Джолі більше не допомагатиме біженцям

Рішення Анджеліни Джолі піти з поста усвідомлене. Але чи це означає, що вона перестане виконувати гуманітарні місії? Зовсім ні. Як пояснила сама актриса, зараз у неї з’явилося внутрішнє відчуття, що вона має працювати по-іншому, не в рамках діяльності ООН. Анджеліна збирається працювати безпосередньо з місцевими організаціями та біженцями.

«Я продовжуватиму робити все, що в моїх силах, у наступні роки, щоб підтримати біженців та інших переміщених осіб», – Пояснила актриса. Тобто діяльність свою вона не припиняє просто діяти буде по-новому. Можливо, таким чином, знаменитості вдасться чіткіше виконувати гуманітарні місії, підлаштовуючись під запити конкретних громад.

Читайте також:  Працювала барменом, а стала акторкою з мільйонним статком. Життя Сандри Буллок

З ООН Джолі розлучилася на ноті розуміння та підтримки. Верховний комісар Філіппо Гранді прокоментував звільнення актриси з поста. Він підтримав її рішення і бажання трохи змінити свої обов’язки. «Я знаю, що справа біженців залишиться близькою її серцю, і я впевнений, що вона виявить таку ж пристрасть і увагу до ширшого гуманітарного портфоліо»– Поділився думками Гранді.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я