Вчені з Каліфорнії довели, що зниження споживання цукру сповільнює старіння. Зменшення цукру на 10 г на день знижує біологічний вік на 2,4 місяці. Результати підтверджують важливість обмеженого вживання цукру, навіть за правильної дієти.
Цукор і молодість – дві речі несумісні.
Якщо зменшити споживання цукру всього на 10 грамів на добу, можна зменшити свій біологічний вік на 2,4 місяці. Такого висновку дійшли вчені Каліфорнійського університету в Сан-Франциско.
Результати досліджень каліфорнійських вчених миттєво зацікавили фахівців у всьому світі. Наприклад, у Німеччині у різних виданнях, включаючи Focus Online, вже опубліковано звіти про роботу американських дослідників.
Денна норма – 50 грамів
Фанати здорового харчування вже давно знають про користь вітамінів, антиоксидантів та клітковини. Їхня користь для здоров’я та чималий внесок у уповільнення старіння організму загальновідомий. Однак не всі знали, що ці корисні для людини речовини можуть виявитися абсолютно марними, якщо продовжувати вживати цукор. Інакше кажучи, надлишок цукру здатний світити нанівець усі плюси правильного раціону.
Це з’ясувалося в ході нещодавнього масштабного дослідження, в якому брали участь жінки, які дотримувалися правильного раціону, але вживали цукор, і жінки, які дотримувалися дієти і максимально обмежили вживання продуктів з вмістом цукру. Так от, порівняльний аналіз показників здоров’я тих та інших однозначно свідчить: надмірне споживання цукру призводить до ризику ожиріння, проблем з метаболізмом, а найголовніше – передчасного старіння організму. Навіть якщо при цьому суворо дотримувалася дієта.
До речі, не буде зайвим нагадати, що звичайна склянка популярної коли містить 27 грамів цукру, а стограмова плитка молочного шоколаду – 52 грами. Інакше кажучи, досить просто з’їсти одну плитку і запитати її колою, і ви відразу значно перевищите денну норму споживання цукру. Нормою сьогодні вважається не більше 50 грамів.
Середземноморська дієта
І на закінчення кілька слів про так звану середземноморську дієту, куди входять овочі, оливкова олія, риба та цільнозернові продукти. Усі знають про її корисні властивості. І це вірно. Результати досліджень ще раз показали: ця дієта разом з обмеженим споживанням цукру суттєво підвищує захисні сили організму та допомагають клітинам зберігати активність та здоров’я протягом більш тривалого часу.
За даними порталу Spiegel Gesundheit, у Німеччині з кожним роком зростає кількість тих, хто готовий кардинально змінювати свої смакові звички, виходячи із результатів наукових досліджень.