Незважаючи на те, що все ще холодно, перший пилок вже на шляху, тому що фундук цвіте. Сезон починається – але все ще дуже повільно. Це не єдина хороша новина для алергії: багато з них цього року зможуть вперше з'їсти яблуко.
Вчені створили гіпоалергенні яблука: Надія на алергію
Сезон пилку продовжує просуватися, інформаційна служба пилку (PID) пише в останньому оновленні на тиждень. Особливо широко цвітуть кущі ліщини. У січні низькі температури стабілізували ситуацію. Але лютневе сонце може зігріти і розвивати човни суглобів, повідомляє PID. Служба вимірює рівень пилку в одинадцять пунктів протягом року. У лютому є черга верби, попелу та тополі, а також з березня – дуб і береза. Однак люди, які мають алергію на пилок берези, часто не терплять яблук. Якщо ви один з них, є хороші новини: Зараз є гіпоалергенні яблука.
Основний алерген, що міститься в яблуках, “mal d 1” є вирішальним фактором алергічної реакції. За Екарфом, Імунна система людини плутає алергени пилку берези та яблукякі дуже схожі. Тому багато людей, які мають алергію на пилок берези, мають алергію на яблука.
Але цього року є хороша новина для жертв. Як оголосив Екарф на прес -конференції в Берліні, Починаючи з вересня, у німецьких супермаркетах можна буде придбати різноманітні яблука, спеціально розроблені для алергії.
Ще один сорт алергії повинен з’явитися на ринку в січні 2026 року. Виведення цих сортів було результатом п'ятирічного дослідницького проекту Вчені з Університету прикладних наук Оснабрука, Технічного університету Мюнхена та Берлінського університету Шарилі.
Гіпоалергенні яблука будуть продаватися у всіх мережах супермаркетів
«Яблука не тільки безпечні для алергії, але й смачні“, – каже Вернер розбрат з Університету прикладних наук Оснабрук, відповідальний за організацію відбору. “Але таке яблуко не без алергенів, але ймовірність відсутності реакції відносно висока”– пояснив професор. Планується продати їх у всіх великих мережах супермаркетів. ЩоІнтерес величезний. “
Яблуко, яке з’явиться восени, трохи солодше, а січневий сорт кислий, говорить розбрат. Яблука вирощуються в районі земельних ділянок поблизу Гамбурга. Зараз там росте близько 200 000 дерев.
У дослідженні взяли участь близько 150 осіб, пояснив Карл Крістіан Бергман, керівник клінічного дослідження в Екарфі. Більшість учасників змогли їсти яблука без проблем І вони не відчували жодних симптомів. Дослідницький проект триває з 2022 року, і його результати повинні бути опубліковані влітку.