До початку змагань ще трохи менше трьох місяців, але меню вже погоджено. У гастрономічній столиці світу спортсменів, які вже зовсім скоро зберуться на літню Олімпіаду в Парижі, нагодують досхочу, стверджує видання Le Parisen. І впевненості у цьому в атлетів має бути набагато більше, ніж у завоюванні медалей.
Меню найрізноманітніше. Кухарі освоїли понад 500 рецептів чотирьох кухонь світу: французької, азіатської, афро-карибської та загальної. Тільки основних страв обіцяють більше сотні, третина з них – на 100% із рослинної їжі.
Знайдеться їжу на будь-яку кількість калорій, навіть для найсуворішої дієти, і на будь-який шлунок – великий чи маленький, жартують організатори.
Кулінарні вишукування на Олімпіаді
Салат-бар, який зможуть оцінити спортсмени, складатиметься із 30 інгредієнтів.
Також учасники Ігор зможуть скуштувати вегетаріанський бургіньйон – традиційну, але не поширену страву французької кухні. Готується з овочів, грибів та густого винного соусу. Щоправда, зазвичай ще й із яловичиною.
Оцінять і брандаду із тріски. Страва в класичному варіанті готується із засоленої тріски, яка продається на провансальських ринках. Щоб було легше зрозуміти, уявіть собі щось подібне до запіканки з вобли.
Азіатська кухня не залишилася осторонь – свинячий фарш з тайським базиліком, прикрашений рисом басматі або кольоровою капустою, а також смажену картоплю з куркумою теж будуть у меню. В афро-карибському куточку можна скуштувати смажений перець, цибулю, помідори та перець чилі з креветками.
Обіцяють тут 350 м шведського столу з основними стравами, сирами, супами, молочними продуктами, десертним баром та фруктовим кіоском.
На офіційному майданчику знаменитого французького багету буде представлено одразу сім видів хліба. “Брат” багета, круасан, також запропонують у величезній різноманітності – наприклад, з яйцем-пашотом або кремом з артишоків, овечою стружкою та трюфелем.
Щодо алкоголю, він все ще табу для спортсменів і не тільки. Тобто в олімпійському селі його не дістане, проте у французькій столиці учасники зможуть спробувати шампанського “стільки, скільки захочуть”.
Їдальня “розміру XXL”, яку прозвали найбільшим рестораном на планеті, розрахована на 3500 відвідувачів. Працюватиме 24/7, а її відкриття – 12 липня.