Секрети легкого приготування солодкої домашньої випічки

11
випічка

Знання та вміння готувати домашню випічку отримати легше, ніж ти собі уявляєш. Ти зможеш будь-якої миті дивувати себе та рідних десертами з листкового, пісочного або дріжджового тіста. А ми готові розкрити кілька секретів, які допоможуть тобі досягнути успіху швидше та легше.

Довіряй перевіреним дріжджам

Тісто — примхлива субстанція. Воно реагує на якість складників, температуру, протяги та час приготування. Тому віддавай перевагу свіжому продукту від перевіреного виробника.

Не має значення, який рецепт ти прагнеш втілити в життя, та солодка випічка на Львівських дріжджах виходить пухкою, ароматною й смачною. Весь секрет у свіжості і якості, які пройшли перевірку вже не одним поколінням господинь. Також товари бренду мають зручний формат. Ти легко знайдеш в найближчому магазині або в торговельній мережі пресовані й сухі дріжджі в потрібній кількості та фасуванні.

випічка

Вибирай якісне масло

Це справедливо для всіх типів тіста. Бо якісне та свіже вершкове масло — це неймовірний смак готової страви, її золотистий колір, неповторний аромат. Ще один параметр, який тобі треба контролювати, — температура. В рецепті обов’язково вказуються ступінь охолодження і спосіб додавання продукту в тісто. Не можна ігнорувати цю інформацію. Бо від неї залежить, чи вийде в тебе еластичне однорідне тісто, пісочна розсипчаста маса або багатошарова листкова структура.

Дотримуйся пропорцій, які вказані в рецепті

Рецепт страви — це детальна покрокова інструкція. Хочеш отримати передбачуваний результат — чітко дотримуйся рекомендацій. Наприклад, пісочне тісто потребує правильного співвідношення жиру та борошна. Дріжджове вимагає точного дозування дріжджів, борошна та цукру. Коли справа доходить до приготування солодкої випічки, не може бути вільного стилю, тому довіряй експертам. Особливо, якщо робиш перші кроки в цій сфері.

Читайте також:  Як Курс Управління Проєктами у Бізнес Школі Може Змінити Вашу Кар'єру?

Знай міру

Це стосується не тільки інгредієнтів, часу, температур, а й кількості замісів. Надмірне вимішування робить масу жорсткою та не дасть їй піднятися при випіканні, а недостатнє — зробить структуру випічки неоднорідною. Особливо актуальне це питання, коли ти працюєш з кухонним комбайном.

Дай тісту відпочити в холодильнику

Якщо працюєш з листковим та пісочним тістом, йому варто трохи побути в холодильнику, щоб вершкове масло у складі не розтануло, в такому випадку готові вироби зовсім не будуть тримати форму.

Те саме правило діє і для готового дріжджового тіста. Плануєш його використовувати пізніше? В холодильнику дріжджі працюють повільніше, процес бродіння стримується низькою температурою. Тісто легше буде розкочувати та формувати з нього вироби бажаної форми. Випічка матиме глибший смак та точно підніметься в духовці.

Від теорії до практики

Спробуй приготувати домашні булочки за перевіреним рецептом. Для цього приготуй тісто з 300 г борошна, 21 г пресованих «Львівських дріжджів», 50 г цукру, 50 г масла, 2 яєць, 4 г солі, 50 г молока. Для начинки тобі знадобиться 200 г малини, 75 г цукру, 1 ст. л. води, 50 г шоколаду.

Зроби традиційні плюшки та випікай при температурі 180°С протягом 10-15 хв. Готові булочки посип цукровою пудрою та подавай до чаю, кави, компоту або холодного молока.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я