Небезпечні продукти світу: багато туристів у відпустці сміливішають і готові спробувати незвичайні страви. Однак за нешкідливим бажанням чогось нового часто ховається смертельна небезпека.
6. Акі: Ямайський фрукт, який вбиває
На Ямайці плоди акі входить в національну страву разом з тріскою. Але якщо плоди зібрані занадто рано, це гіпогліцин зберігається. Це речовина, яка викликає зниження рівня цукру в крові.
Отруєння може призвести до коми і смерті. Безпечними вважаються лише плоди, які розкрилися природним шляхом, і навіть ті, які мають лише білі оболонки насіння, можна їсти.
7. Зелена поганка: смертельно схожий на їстівний гриб
Виглядає смачно, але на один укус зелена поганка здатний спричинити необоротне ураження печінки.
Цей гриб росте практично на всіх континентах, включаючи Європу і Німеччину. Вміщені в ньому токсини аматоксини і фалотоксини не руйнуються навіть при смаженні або сушінні.
8. Маніок: небезпека, замаскована під їжу
Коренеплід маніока – основа раціону в багатьох країнах. Але в сирому вигляді він містить сполуку лінмарин, яка в організмі перетворюється на ціанід.
У 2005 році на Філіппінах загинуло 27 дітей після вживання погано приготовленої маніоки, купленої на вулиці. Щоб продукт був безпечним, його необхідно ретельно вимочити і проварити.
9. Аркамідія червоного м'яса: молюски, заражені вірусами
Популярний в Китаї та інших країнах Азії молюск кров'яний молюск. Свою назву вони отримали через червоний колір м'яса, багатого гемоглобіном.
Головну небезпеку становить не колір, а умови вирощування. Якщо молюски не оброблені належним чином, вони переносять віруси гепатиту А, черевного тифу та дизентерії.
У 1988 році більше 300 тисяч людей в Шанхаї заразилися гепатитом після вживання цих молюсків.
10. Фесіх: єгипетська риба, яка викликає ботулізм
У Єгипті під час весняних свят традиційно готують Шам-ель-Несім фесіх – квашена і солона риба.
Якщо при засолюванні використовується занадто багато занадто мало солі, в рибі розвиваються бактерії, викликає ботулізм.
Ця тарілка відповідальна за смерть 18 людей у 1991 році та ще одну смерть і десятки госпіталізацій у 2019 році.
Небезпечні продукти світу: як уникнути небезпечних ситуацій за кордоном
Подорожі не пробуйте посудпоходження чи приготування яких викликає сумніви. Навіть загальновідомі продукти можуть стати токсичними при порушенні технології.
Наприклад, недоварені боби, сирі ягоди бузини або гіркий мигдаль також містять отруту, але безпечні при правильному приготуванні.




















