При гастриті шлунок часто реагує на їжу. Що можливо і що не можна їсти з гастритом?
Що може і не може їсти при загостренні гастриту
При гастриті запалюється слизова мембрана шлунка. Це шар, який покриває внутрішню поверхню шлунка. Він захищає його від кислого шлункового соку. Гострий гастрит, як правило, розвивається раптово і зазвичай проходить більш -менш швидко. Можливі симптоми – це біль у животі, відчуття повноти та нудоти. Хронічний гастрит, навпаки, триває довше. Іноді місяці або навіть роки. У той же час симптоми значно рідше або взагалі відсутні, повідомляє t-online.de. Що може і не може їсти при загостренні гастриту?
Що не слід їсти з гастритом
Якщо у вас є гастрит, перш за все слухайте живіт. Якщо після використання певних продуктів у вас є такі симптоми, як біль у животі або нудота, можливо На даний момент ця їжа не підходить для вас.
Загалом, гостра, жирна або смажена їжа зазвичай несприятлива для гастриту. Але є й інші продукти, які часто не корисні для гастриту.
Тому вам слід уникати наступних продуктів та напоїв на деякий час, якщо ви чутливі до них:
- продукти та соуси з високим вмістом жиру;
- цілі -зернисті продукти грубого шліфування (багатий зерном);
- Звільнена фруктовою картоплею в будь -якій формі;
- Яєчні страви з вмістом високого жиру;
- Продукти, що викликають метеоризм (наприклад, квасоля, горох або капуста);
- жирні десерти;
- готові страви та напівфінансовані продукти;
- кава та напої з кофеїном;
- Алкогольні напої.
Що можна їсти при загостренні гастриту
Якщо у вас є гастрит, ви можете допомогти вам тимчасово змінити дієту на легкій дієті (правильніше сказати: “Світло цілі продукти”). Однак точного плану потужності для цього не існує.

Легка дієта в основному означає використання лише того, що ваш шлунок може переходити на даний момент. Або відмова від того, що він не може нести. Це може відрізнятися від людини до людини. Зрештою, це слід перевірити на себе. Тому загальні рекомендації щодо харчування для гастриту можливі лише в обмеженій мірі.
Як правило, при гастриті продукти з низьким вмістом жиру добре переносяться. Наприклад, на пару овочів, крупи, картоплі, рису або макаронних виробів. М’ясо також можна включити в раціон. Якщо він низький жир і подається лише у вареній формі або пропарюється.
Інші поради щодо харчування для гастриту
Зменшення розміру порцій іноді також допомагає при гастриті. Замість трьох великих порцій на день краще їсти кілька невеликих порцій. Наприклад, п’ять -шість.
Також зверніть увагу на температуру їжі. В ідеалі їжа не повинна бути дуже гарячою. Але не дуже холодно.
Не менш важливо правильно харчуватися. Не поспішайте під час їжі. Хороша жування та повільна їжа вивантажують шлунок. Це знижує ризик скарг, таких як печія.



















